Hlavní obsah

Kanonýr van Nistlerooij: Bundesliga je pro mě výzvou. Hamburk ještě větší!

Nejprve absolvoval lékařské testy, poté se domluvil na podmínkách a vzápětí podepsal smlouvu datovanou až do roku 2011. Bundesligovému Hamburku se podařil kauf desetiletí, když z Realu Madrid zlanařil nizozemského kanonýra Rudda van Nistelrooije. A dokonce zadarmo, neboť transfer obávaného střelce nestál ani euro! „Je to perfektní krok v mé kariéře,“ přiznal van Nistelrooij v rozhovoru pro Bild.

Článek

Určitě překvapilo, že jste si mezi spoustou lukrativních nabídek vybral právě Hamburk. Přitom jste se klidně mohl vrátit do Anglie, kde o vás stále hned několik klubů Premier Laegue...

V Anglii jsem skutečně prožil pět velice krásných let, jenže teď hledám novou výzvu. A tou se pro mě stala bundesliga.

Takže vám šlo jen o výzvu? Pouze na jejím základě jste se rozhodoval?

Pochopitelně že šlo o víc kamínků, z nichž se skládala celá mozaika. Tvořilo ji jednání s prezidentem klubu Hoffmanem i trenérem Labbadiou, stejně jako doporučení mých krajanů Rafaela van der Vaarta a Danny Millse. Oba dva mně Hamburk nadšeně doporučili.

Možná i proto, že jste byl dlouho zraněný a moc jste toho v Barceloně nenahrál. Jak je to vůbec s vaším zdravotním stavem?

Po absolvování lékařských testů se mně hrozně ulevilo, když se doktoři shodli, že jsem v pořádku. Teď musím tvrdě pracovat, abych se co nejdříve v sestavě objevil. Věřím, že po absolvování prvních tréninků v tomto a příštím týdnu bych mohl být připraven natolik, abych už 6. února v Kolíně nad Rýnem nastoupil.

A samozřejmě začal střílet góly. Mimochodem - kolik jste jich vedení klubu a trenérovi Labbadiovi slíbil?

Nikde a nikde neslibuji, kolik branek nastřílím. Mohu jen slíbit, že když jsem stoprocentně fit, góly dávám.

Co jste vůbec věděl o Hamburku, než jste s ním podepsal smlouvu?

Že je to velice silné mužstvo. V bundeslize i v zahraničí. Sestavu umím zpaměti - brankář Rost, dále pak Demmel, Rozehnal, Boateng, Mthijsen, Aogo, Jarolím, Ze Roberto...

Je vám sice třiatřicet, ale asi je zbytečné se ptát, zda pomýšlíte na mistrovství světa v Jižní Africe...

Když budu v nejlepší formě a v Hamburku budu předvádět dobré výkony, na nizozemskou reprezentaci začnu zase myslet. Start v nizozemském dresu na mistrovství světa je pro mě velkým cílem. K tomu jsou ale zapotřebí úspěchy s Hamburkem.

Už jste viděl nějaký zápas Hamburku?

Jen posledních třicet minut ze sobotního bundesligového zápasu v Dortmundu. Škoda, že jsme tam přišli o tři body.

Řekl jste přišli?

Jasně. I když jsem do Hamburku přiletěl teprve v pondělí a zatím tady nežiju, je pro mě vzrušující nosit jeho dres a cítit se jeho součástí. Je to prostě perfektní krok v mé kariéře.

S německými novináři se perfektně bavíte německy. Kde jste se němčinu tak dobře naučil?

Měl jsem ji sedm let ve škole a teď ji mohu konečně uplatnit.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články