Hlavní obsah

Bayern se osmou výhrou po sobě dotáhl na vedoucí Leverkusen

Fotbalisté Bayernu Mnichov v souboji dvou posledních mistrů německé bundesligy zdolali obhájce titulu Wolfsburg na jeho hřišti 3:1. Osmou výhrou po sobě se v tabulce dotáhli na vedoucí Leverkusen, který jen remizoval 1:1 v Bochumi.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Fotbalisté Bayernu Mnichov gratulují k brance svému spoluhráči Francku Ribérymu (vlevo).

Článek

Bayern měl v sobotu ve Wolfsburgu velmi dobrý start do zápasu, když už ve 3. minutě mířil přesně Arjen Robben. Nizozemec se trefil již ve třetím utkání. Ještě do poločasu zvýšil šestým gólem v sezoně stoper Van Buyten a po změně stran upravil na 3:0 pro hosty vlastním gólem Barzagli. Domácí již jen snížili v poslední minutě zásluhou loňského krále střelců Grafiteho.

V sestavě Wolfsburgu, který i pod novým trenérem protáhl sérii bez výhry na osm zápasů, se znovu neobjevil český stoper Jan Šimůnek.

Bayern tak využil zaváhání rivalů v boji o titul. Leverkusen neudržel vedení v Bochumi, kde i s Michalem Kadlecem v sestavě ztratil dva důležité body. Stejně si vedlo i třetí Schalke, které s Janem Morávkem na lavičce nedokázalo dát gól Freiburgu a odvezlo si jen bezbrankovou remízu. V tabulce ztrácí na lídry tři body.

Jen bod získal i Hamburk, který vedl již 3:1 na hřišti Kolína nad Rýnem. Dvě minuty před koncem se o to postaral marocký záložník Chihi, jemuž ve skórování nezabránil ani David Rozehnal, který stejně jako David Jarolím odehrál za Hamburk celý zápas. Přístavní celek, za který poprvé nastoupila na poslední minuty i hvězdná posila Ruud van Nistelrooij, tak na čelo tabulky nadále ztrácí devět bodů.

Norimberk sahalů ještě tři minuty před koncem zápasu se Stuttgartem po remíze, ale nakonec o ni přišel, neboť Hilbert vstřelil druhý gól hostů, kteří si tak odvezli tři body.

Německá fotbalová liga - 21. kolo:
Bochum - Leverkusen 1:1 (68. Dedič - 45. Derdiyok), Freiburg - Schalke 0:0, Hoffenheim - Hannover 2:1 (35. Carlos Eduardo, 40. Salihovič z pen. - 57. Koné), Kolín nad Rýnem - Hamburk 3:3 (31. Mohamad, 75. Novakovič, 88. Chihi - 36. a 50. z pen. Petrič, 2. Jansen), Wolfsburg - Bayern Mnichov 1:3 (90. Grafite - 2. Robben, 2. Van Buyten, 57. vlastní Barzagli), Norimberk - Stuttgart 1:2 (60. Bunjaku - 22. Gebhart, 87. Hilbert).

Reklama

Související témata: