Hlavní obsah

Hertha Berlín se výhrou nad Freiburgem přiblížila záchraně

FREIBURG

Fotbalisté Herthy Berlín udělali důležitý krok k záchraně v nejvyšší německé soutěži. Ve 23. kole zvítězili 3:0 na hřišti Freiburgu, který drží poslední nesestupovou pozici. Hertha na něj tak na posledním místě ztrácí již jen čtyři body.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Gólman Herthy Berlín Jaroslav Drobný.

Článek

Hertha se mohla opět spolehnout na brankářskou jedničku Jaroslava Drobného, který již před zápasem prohlašoval, že souboj s Freiburgem bude pro berlínský celek klíčovým duelem sezony. Jeho spoluhráči si tato slova vzali k srdci a předvedli povedený výkon.

Ještě do poločasu získali dvoubrankové vedení po zásazích Kolumbijce Ramose a Cicera, po změně stran navíc brazilský záložník svým druhým gólem v zápase definitivně rozhodl.

K udržení čistého konta pomohl Hertě i český stoper Roman Hubník, který nastoupil ke svému druhému zápasu po příchodu ze Sparty.

Fotbalisté Wolfsburgu se po 14 soutěžních zápasech konečně dočkali vítězství. A povedlo se jim to symbolicky v utkání se Schalke, které vede trenér Felix Magath, jenž v minulé sezoně získal s Wolfsburgem senzační titul. O výhru 2:1, která byla první od začátku listopadu, se dvěma góly postaral útočník Grafite.

Podruhé za sebou nastoupil v základní sestavě Wolfsburg český stoper Jan Šimůnek. Za Schalke hrál od 53. minuty Jan Morávek.

Sobotního zaváhání Bayernu Mnichov nevyužil Leverkusen, když na hřišti Brém jen remizoval 2:2 poté, co vyrovnávací gól inkasoval v poslední minutě. Do čela tabulky se tak vrátil znovu jen zásluhou lepšího skóre. Michal Kadlec hrál za Leverkusen od 66. minuty.

Německá fotbalová liga - 23. kolo:
Freiburg - Hertha Berlín 0:3 (35. a 57. Cicero, 28. Ramos), 17:30 Brémy - Leverkusen, Wolfsburg - Schalke, Brémy - Leverkusen 2:2 (34. Pizarro, 90. Mertesacker - 29. Derdiyok, 57. Kroos), Wolfsburg - Schalke 2:1 (71. a 77. Grafite - 30. Kuranyi).

Reklama

Související témata: