Hlavní obsah

Leverkusen neprohrál 24 zápasů a stanovil rekord bundesligy

Fotbalisté vedoucího Leverkusenu remizovali 0:0 s Kolínem a v pořadí 24. zápasem bez prohry od začátku sezony stanovili nový rekord bundesligy. Trenér Bayeru Jupp Heynckes tak překonal svůj vlastní rekord, který držel od sezony 1988/1989 s Bayernem Mnichov. Právě o bod před ním vede Leverkusen ligu, ale bavorský velkoklub má k dobru nedělní zápas s Hamburkem.

Článek

Poslední Hertha Berlín s brankářem Jaroslavem Drobným a obráncem Romanem Hubníkem v sestavě prohrála s Hoffenheimem na svém stadionu 0:2 a doma nezvítězila od úvodního srpnového dějství. První gól vstřelil deset minut před koncem poločasu senegalský útočník Demba Ba, vedení pojistil v druhé minutě nastaveného času nejlepší střelec hostů Ibiševič.

Poprvé v lize prohrál na svém stadionu nováček z Mohuče, který podlehl Brémám 1:2. Utkání poznamenala 14. minuta, ve které byl vyloučen domácí záložník Heller. Skóre otevřel po půlhodině hry záložník Werderu Borowski, ale domácí vyrovnali těsně před přestávkou zásluhou útočníka Bancého. Pět minut po změně stran rozhodl střídající obránce Prödl. Poslední čtvrthodinu odehrál v domácí záloze Jan Šimák, jeho spoluhráč Filip Trojan zůstal na lavičce náhradníků.

Perfektní střeleckou formu prokázal stuttgartský útočník Cacau, který dvěma brankami rozhodl o výhře nad Frankfurtem. Osmadvacetiletý Němec s brazilskými kořeny, který v posledních třech soutěžních zápasech dal už sedm gólů, otočil výsledek na 1:2 v posledních čtyřech minutách první půle.

Německá fotbalová liga - 24. kolo:
Bochum - Norimberk 0:0, Hertha Berlín - Hoffenheim 0:2 (35. Ba, 90.+2 Ibiševič), Mohuč - Brémy 1:2 (45. Bancé - 31. Borowski, 50. Prödl), Mönchengladbach - Freiburg 1:1 (72. Brouwers - 56. Cissé), Stuttgart - Frankfurt 2:1 (41. a 45. Cacau - 39. Köhler), Leverkusen - Kolín nad Rýnem 0:0.

Reklama

Související témata: