Hlavní obsah

Rozehnalova premiérová branka za Hamburk k bodům nepomohla

LEVERKUSEN

Fotbalista David Rozehnal se dočkal premiérové branky v německé lize, příliš velkou radost z ní však neměl. Český obránce dnes pouze zmírnil porážku Hamburku 2:4 na hřišti Leverkusenu, který se dál drží v boji o titul. Na vedoucí Bayern Mnichov ztrácí tři body.

Foto: Joerg Sarbach, ČTK/AP

David Rozehnal v dresu Hamburku (v pozadí) sleduje svého spoluhráče Jorise Mathijsena, jak střílí v utkání proti Anderlechtu.

Článek

Celé utkání odehráli hned tři čeští fotbalisté. Vedle Rozehnala ještě jeho spoluhráč David Jarolím a na straně soupeře Michal Kadlec, jenž mohl s Bayerem slavit výhru po třech předchozích ztrátách, které tým sesadily z čela tabulky.

Do statistik se však zapsal pouze Rozehnal, který si v 83. minutě naběhl přímý kop, centr Trochowského se k němu odrazil a reprezentační stoper levačkou rozvlnil síť. Snížil tak na průběžných 2:3 a zaznamenal svou první ligovou branku od září roku 2006, kdy se trefil ve francouzské lize za PSG. Od té doby odehrál 108 duelů bez přesného zásahu.

Hned po jeho zásahu definitivně rozhodl Castro. Dvěma góly se na výhře Leverkusenu podílel kanonýr Kiessling, který se s 16 góly osamostatnil v čele tabulky střelců.

Hosty může porážka mrzet o to víc, že v druhém dnešním utkání zvítězily Brémy na hřišti Hoffenheimu a přiblížily se k pátému místu Hamburku zaručujícímu start v Evropské lize na rozdíl jediného bodu.

Německá fotbalová liga - 26. kolo:
Hoffenheim - Brémy 0:1 (80. Pizarro), Leverkusen - Hamburk 4:2 (22. a 62. Kiessling, 55. Derdiyok, 84. Castro - 33. Zé Roberto, 83. Rozehnal).

Reklama

Související témata: