Hlavní obsah

Fenin přišel jako náhradník a po devatenácti zápasech porazil Bayern

Útočník Frankfurtu Martin Fenin rozhodl gólem z předposlední minuty o vítězství domácího Eintrachtu nad Bayernem Mnichov 2:1. Hostující lídr tabulky, který v zápase přišel o všechny body až v posledních třech minutách, prohrál v domácí soutěži poprvé od konce září a po 19 zápasech.

Článek

Fenin přišel na hřiště až čtvrt hodiny před koncem a svou druhou ligovou brankou v sezoně po tvrdé střele rozhodl o překvapivém vítězství. Bývalý hráč Teplic dokonal obrat pouhé dvě minuty po vyrovnávacím gólu dalšího střídajícího spoluhráče Tsoumoua. Bayern do té doby vedl od šesté minuty po trefě Kloseho.

Zaváhání Bayernu nevyužil třetí Leverkusen, který prohrál 0:3 na hřišti čtvrtého Dortmundu. Hosté, v jejichž obraně odehrál celý zápas Michal Kadlec, vyhráli z posledních pěti utkání jen jednou. Dvakrát se na stadionu Signal Iduna Park trefil argentinský útočník Barrios, který dal za poslední dva zápasy čtyři góly a s patnácti ligovými zásahy ztrácí v tabulce střelců jediný na vedoucího Kiesslinga z Leverkusenu.

Brémy porazily na svém stadionu Bochum 3:2 a posedmé za sebou v lize bodovaly. Domácí přitom dvakrát prohrávali, ale zásluhou svého nejlepšího střelce Pizzara a talentovaného záložníka Marina dokázali pokaždé vyrovnat. Rozhodující gól pak vstřelil devět minut před koncem záložník Frings.

Ze středečního debaklu 0:4 od Barcelony v osmifinále Ligy mistrů se vzpamatoval Stuttgart, který porazil Hannover na svém hřišti 2:0. Dvakrát se trefil rumunský forvard Marica. Hostující záložník Jiří Štajner zůstal znovu jen na lavičce náhradníků.

Německá fotbalová liga - 27. kolo:
Brémy - Bochum 3:2 (58. Pizzaro, 65. Marin, 81. Frings - 14. Šesták, 63. Dedič), Frankfurt - Bayern Mnichov 2:1 (87. Tsoumou, 89. Fenin - 6. Klose), Freiburg - Mohuč 1:0 (10. Flum), Norimberk - Hoffenheim 0:0, Stuttgart - Hannover 2:0 (36. a 54. Marica), Dortmund - Leverkusen 3:0 (50. a 60. Barrios, 87. Rangelov).

Reklama

Související témata: