Hlavní obsah

Schalke propáslo šanci předstihnout Bayern, Hertha šokovala Wolfsburg

Fotbalisté Schalke propásli šanci dostat se poprvé od druhého kola do čela německé ligy. Po sobotní překvapivé porážce vedoucího Bayernu Mnichov sami jen remizovali 2:2 na hřišti Hamburku, který vyrovnal až 13 minut před koncem. Schalke tak na druhém místě ztrácí na Bayern jediný bod.

Foto: Thierry Roge, Reuters

David Jarolím (uprostřed) se raduje se svými spoluhráči z Hamburku Ruudem van Nistelrooijem (vpravo) a Mladenem Petričem z branky.

Článek

Hamburk nastoupil v téměř totožné sestavě jako ve čtvrtek v Evropské lize, a tak se na trávník dostali také oba čeští reprezentanti David Rozehnal a David Jarolím. Na domácích únava z náročného programu znát nebyla a ve 40. minutě poslal domácí do vedení kanonýr Van Nistelrooij, který dorazil střelu Trochowského z přímého kopu.

Jenže po změně stran začalo úřadovat Schalke a dvěma góly během šesti minut skóre otočilo. Nejprve vyrovnal Kuranyi a záhy proměnil Rakitič penaltu za faul Van Nistelrooije, který se po ztrátě míče vrátil až do svého pokutového území, kde ale porušil pravidla. Dělbu bodů pak po další Trochowského přihrávce zařídil střídající Pitroipa. Jan Morávek v sestavě Schalke chyběl.

Fotbalisté Herthy Berlín stále nevzdávají boj o udržení v německé lize. V 27. kole vyhráli jasně 5:1 na hřišti úřadujícího mistra Wolfsburgu, k čemuž přispěl také Jaroslav Drobný, který vedle spolehlivého výkonu v brance zaznamenal i asistenci na vítězný gól. Zápas naopak nevyšel stoperovi Janu Šimůnkovi, který byl vystřídán za stavu 0:3 již v 36. minutě.

Wolfsburg ve čtvrtek postoupil do čtvrtfinále Evropské ligy, v bundeslize se však nadále trápí, což potvrdil i dnes. Hertha měla start do zápasu jako z říše snů. V 6. minutě otevřel skóre Gekas a jen o dvě minuty později přišla chvíle Drobného. Český reprezentační brankář zachytil míč a hned ho nakopl přes celé hřiště až za obranu soupeře, kam si naběhl Ramos a zvýšil. Když pak Gekas svým druhým gólem zvýšil v 26. minutě již na 3:0, bylo prakticky vše jasné.

Již v 36. minutě hřiště opustil český stoper Šimůnek, který se podílel na prvním inkasovaném gólu, a místo přepustil útočníkovi Grafitemu. Ten sice hned po pár sekundách na hřišti přesprintoval dalšího českého obránce Hubníka a snížil, to však bylo ze strany Wolfsburgu vše. Po změně stran naopak Gekas uzavřel svůj hattrick a podruhé se prosadil i Ramos.

I přes vysokou výhru však ztrácí Hertha sedm kol před koncem sezony na záchranu propastných sedm bodů.

Německá fotbalová liga - 27. kolo:
Hamburk - Schalke 2:2 (40. Van Nistelrooij, 77. Pitroipa - 62. Kuranyi, 68. Rakitič z pen.), Wolfsburg - Hertha Berlín 1:5 (36. Grafite - 6., 26. a 63. Gekas, 8. a 84. Ramos).

Reklama

Související témata: