Hlavní obsah

Bayern opět prohrál a přepustil první místo fotbalistům Schalke

Fotbalisté Bayernu Mnichov prohráli v německé lize doma se Stuttgartem 1:2 a druhou porážkou za sebou si zkomplikovali boj o titul. Z čela tabulky je sesadilo Schalke, které ve šlágru 28. kola zvítězilo v Leverkusenu 2:0 a tabulku vede o dva body.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Ciprian Marica se raduje z vítězné branky Stuttgartu v zápase s Bayernem.

Článek

Obě branky Schalke dal už během první půlhodiny útočník Kuranyi, který se se 17 trefami posunul do čela tabulky střelců. Svěřenci trenéra Magatha vyhráli počtvrté z posledních pěti utkání. Na kraji obrany domácích, kteří ztrácejí na čelo už pět bodů, odehrál druhý poločas Michal Kadlec a dostal žlutou kartu.

Bayern, který přivítá v úterním čtvrtfinále Ligy mistrů Manchester United, začal dobře. Po půl hodině hry se trefil chorvatský útočník Olič. Hosté však zápas otočili a připravili mnichovskému velkoklubu první ligovou prohru v Allianz Areně v sezóně. Nejdříve čtyři minuty před přestávkou vyrovnal záložník Träsch a po pěti minutách druhé půle zajistil VfB tři body Rumun Marica.

Proti Manchesteru bez Robbena

Tříbodová ztráta nebyla pro Bayern jediným mínusem. Mnichovskému celku se navíc zranila i současná největší hvězda týmu Arjen Robben. Nizozemský záložník si v závěru utkání poranil lýtkový sval a zřejmě přijde o úterní čtvrtfinále Ligy mistrů s Manchesterem United.

O délce jeho léčby rozhodne až podrobné vyšetření. Trenér Louis Van Gaal s ním však pro úterní duel nepočítá. "Těžko se dá do souboje s Manchesterem do pořádku. Pro nás je to velká ztráta," řekl kouč.

Robben v posledních utkáních táhl Bayern v boji o titul. V uplynulých jedenácti zápasech německé ligy dal sedm branek, prosadil se i v obou osmifinálových duelech Ligy mistrů s Fiorentinou a gólem v prodloužení zařídil Bayernu postup do finále Německého poháru.

Drobný parádním zákrokem zachránil remízu

K záchraně se příliš nepřiblížila poslední Hertha, která s Romanem Hubníkem a Jaroslavem Drobným v sestavě doma remizovala 0:0 se čtvrtým Dortmundem. Borussia přišla o třízápasovou vítěznou sérii, kterou mohla prodloužit díky Barriosovi, ale jeho hlavičku v 75. minutě parádním zákrokem zlikvidoval Drobný.

Brémy porazily Norimberk 4:2, poosmé za sebou v lize bodovaly a udržely si páté místo. Skóre otevřel už v první minutě zápasu stoper Mertesacker, který o dvacet minut později náskok zdvojnásobil. Stav prvního poločasu uzavřel třetí trefou záložník Borowski. V druhém poločase ale hosté zabrali a kontaktními góly Frantze a Choupo-Motinga utkání zdramatizovali. Domácí si závěr pohlídali. I přes vyloučení středopolaře Fringse pojistil vedení v nastaveném čase čtvrtým gólem obránce Fritz.

Německá fotbalová liga - 28. kolo:
Bayern Mnichov - Stuttgart 1:2 (32. Olič - 41. Träsch, 50. Marica), Brémy - Norimberk 4:2 (1. a 20. Mertesacker, 36. Borowski, 90.+2 Fritz - 47. Frantz, 63. Choupo-Moting z pen.), Hannover - Kolín nad Rýnem 1:4 (81. Cherundolo - 12. a 71. Tošič, 21. Petit, 28. Novakovič z pen.), Hertha Berlín - Dortmund 0:0, Mohuč - Wolfsburg 0:2 (83. a 90.+1 Džeko), Leverkusen - Schalke 0:2 (11. a 27. Kuranyi).

Reklama

Související témata: