Hlavní obsah

Bayern v deseti porazil v bundesligovém šlágru Schalke a znovu vede ligu

BERLÍN

I v oslabení fotbalisté Bayernu Mnichov porazili ve šlágru 29. kola německé ligy Schalke na jeho hřišti 2:1 a vystřídali ho v čele soutěže. Hosté, kteří celý druhý poločas odehráli bez vyloučeného záložníka Altintopa, vedou tabulku o dva body.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Fotbalisté Bayernu se radují se střelcem gólu Franckem Ribérym (druhý zprava) v utkání proti Schalke.

Článek

Všechny tři branky padly v Gelsenkirchenu během šesti minut úvodního poločasu. Bayern poslal do vedení ve 25. minutě francouzský záložník Ribéry a už o minutu později zvýšil Müller. Domácí snížili za dalších pět minut zásluhou osmnácté ligové trefy kanonýra Kuranyiho.

Na konci první půle byl po druhé žluté kartě vyloučen bývalý hráč Schalke Hamit Altintop, ale domácí v druhém poločase početní výhodu nezužitkovali. V nastaveném čase navíc neudržel nervy zkušený obránce Bordon a musel po druhém napomínání také předčasně ze hřiště.

Nedávný lídr Leverkusen prohrál 2:3 ve Frankfurtu, potřetí za sebou nebodoval a na první pozici ztrácí už šest bodů. Hosté vedli po poločase 2:1 díky dvěma brankám útočníka Kiesslinga, jenž se dotáhl v tabulce střelců na vedoucího Kuranyiho.

Na začátku druhé části byl ale vyloučen obránce Schwaab a domácí zásluhou Caia a Franze zápas otočili. V dresu Frankfurtu odehrál poslední půlhodinu Martin Fenin, o pět minut víc si zahrál obránce Bayeru Michal Kadlec.

Dortmund porazil Brémy 2:1 a po čtvrté domácí výhře za sebou ztrácí na třetí místo pouze bod. Borussia si vypracovala dvougólový náskok během úvodní dvacetiminutovky zásluhou Grosskreutze a Subotiče. V druhém poločase Hunt pouze snížil a Brémy nebodovaly po osmizápasové sérii bez prohry.

Německá fotbalová liga - 29. kolo:
Dortmund - Brémy 2:1 (9. Grosskreutz, 22. Subotič - 65. Hunt), Frankfurt - Leverkusen 3:2 (28. Teber z pen., 62. Caio, 88. Franz - 33. a 46. Kiessling), Freiburg - Bochum 1:1 (18. Cissé - 23. Dabrowski), Norimberk - Mohuč 2:0 (14. Frantz, 40. Choupo-Moting), Schalke - Bayern Mnichov 1:2 (31. Kuranyi - 25. Ribéry, 26. Müller), Stuttgart - Mönchengladbach 2:1 (66. Marica, 83. Kuzmanovič - 33. Reus), 18:30 Kolín nad Rýnem - Hertha Berlín.

Reklama

Související témata: