Hlavní obsah

Bayern remizoval s Leverkusenem a vede o dva body

BERLÍN

Fotbalisté vedoucího Bayernu Mnichov remizovali ve šlágru 30. kola německé ligy s třetím Leverkusenem na jeho hřišti 1:1 a vedou tabulku o dva body před Schalke. To dnes překvapivě prohrálo 2:4 v Hannoveru a podruhé za sebou v domácí soutěži nebodovalo.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Brankář Herthy Berlín Jaroslav Drobný (vlevo) bezmocně přihlíží gólové radosti Cacaua ze Stuttgartu.

Článek

Bayern, posílený středečním postupem do semifinále Ligy mistrů přes Manchester United, se ujal v Leverkusenu vedení v 51. minutě po proměněné penaltě Nizozemce Robbena. Domácí, v jejichž obraně odehrál celý zápas Michal Kadlec, vyrovnali už o osm minut později gólem chilského záložníka Vidala. Leverkusen si s bavorským celkem rozdělil body po stejném výsledku jako na podzim a v lize bodoval po třech prohraných zápasech za sebou.

Hannoveru se proti favoritovi povedl první poločas, ve kterém si vypracoval dvoubrankový náskok. V 17. minutě si dal vlastní gól hostující obránce Westermann a rozdíl ve skóre zdvojnásobil za další čtvrthodinu útočník z Pobřeží slonoviny Ya Konan.

Schalke se po přestávce vrátilo do hry o body, protože střídající Edu a Rakitič z penalty během šesti minut vyrovnali. Zápas rozhodl deset minut před koncem domácí střídající záložník Balitsch a v nastavení přidal druhou trefu v zápase nejlepší střelec týmu Ya Konan. Hannover, v jehož záloze dnes chyběl kvůli disciplinárnímu trestu Jiří Štajner, se posunul na šestnáctou příčku znamenající start v baráži.

Hertha Berlín se přiblížila sestupu

Na ni naopak ztrácí už pět bodů poslední Hertha Berlín, která doma prohrála 0:1 se Stuttgartem a znovu se přiblížila sestupu. Fotbalisté z hlavního města s Jaroslavem Drobným v brance doplácejí na špatnou bilanci na vlastním hřišti, kde v bundeslize nevyhráli od prvního kola. Jedinou branku vstřelil čtvrt hodiny před koncem útočník Cacau.

Čtvrtý Dortmund prohrál 0:1 v Mohuči a nebodoval po čtyřech ligových zápasech. Utkání rozhodl ve 30. minutě maďarský útočník Szalai. Roli favorita naopak potvrdily páté Brémy, které deklasovaly nováčka Freiburg na svém stadionu 4:0 a potřetí za sebou doma v lize vyhrály. Dvakrát se trefil nejlepší střelec týmu Pizzaro, po jednom zásahu přidali útočník Hunt a záložník Özil. Freiburg spadl na předposlední místo.

Německo - 30. kolo
Brémy - Freiburg 4:0 (35. a 56. Pizzaro, 53. Hunt, 66. Özil), Hannover - Schalke 4:2 (29. a 90.+2 Ya Konan, 17. vlastní Westermann, 80. Balitsch - 46. Edu, 52. Rakitič z pen.), Hertha Berlín - Stuttgart 0:1 (74. Cacau), Hoffenheim - Kolín nad Rýnem 0:2 (46. a 82. Matuschyk), Mohuč - Dortmund 1:0 (30. Szalai), Leverkusen - Bayern Mnichov 1:1 (59. Vidal - 51. Robben z pen.).

Reklama

Související témata: