Hlavní obsah

Bayern i díky hattricku Robbena deklasoval Hannover je zas v čele

BERLÍN

Fotbalisté Bayernu Mnichov deklasovali ve 31. kole německé ligy i díky hattricku Nizozemce Arjena Robbena zachraňující se Hannover na svém hřišti 7:0 a vrátili se do čela tabulky o dva body před Schalke. To se dnes odpoledne vzpamatovalo ze dvou předchozích ligových proher a doma zdolalo Mönchengladbach 3:1.

Foto: Michael Dalder , Reuters

Arjen Robben z Bayernu Mnichov dal Hannoveru tři góly.

Článek

Na třetí místo se posunuly Brémy po výhře 4:2 nad mistrovským Wolfsburgem. Leverkusen je po prohře se Stuttgartem o skóre čtvrtý.

Bayern rozhodl zápas s outsiderem už v prvním poločase, ve kterém se trefili postupně Olič, Robben a Müller. I v druhém poločase pokračovala jasná dominance domácích. Hattrickem se předvedl nizozemský krajní záložník Robben, jenž zaznamenal v domácí soutěži už čtrnáct branek a je nejlepším střelcem bavorského klubu. Druhé branky v zápase si připsali i chorvatský útočník Olič a německý ofenzivní záložník Müller. Bayern tak suverénně zvládl generálku na Lyon, se kterým se ve středu střetne v úvodním semifinále Ligy mistrů.

Schalke poslal do vedení už v 8. minutě chorvatský záložník Rakitič, ale hostující argentinský útočník Bobadilla za dalších osm minut vyrovnal. Domácím vrátil vedení gólem do šatny v nastaveném čase Peruánec Farfán. Svěřencům trenéra Magatha se povedl i vstup do druhého poločasu a hned po dvou minutách zdvojnásobil vedení dvaadvacetiletý Rakitič z penalty.

Brémy otočily zápas ve Wolfsburgu a po výhře 4:2 se posunuly na třetí místo o skóre před Leverkusen. Hosté potvrdili dobrou formu a v lize vyhráli popáté z posledních šesti zápasů. Úřadujícího mistra poslal do vedení v 18. minutě nejlepší střelec soutěže Džeko svým dvacátým ligovým gólem v sezoně. Ve 38. minutě vyrovnal záložník Frings, ale "Vlkům" vrátil vedení o dvě minuty později Brazilec Grafite. Hráči Werderu v druhém poločase dominovali a po brankách Pizzara, Fringse a střídajícího Hugo Almeidy dokonali obrat.

Peruánec Claudio Pizzaro se svým dnešním 133. gólem v bundeslize dotáhl na Brazilce Giovane Élbera, nejlepšího neněmeckého střelce v historii soutěže.

Trápící se Leverkusen prohrál ve Stuttgartu 1:2, počtvrté z posledních pěti zápasů v domácí soutěži nebodoval a propadl se na čtvrté místo. Hosté začali dobře a po třinácti minutách je poslal do vedení svým devatenáctým ligovým gólem v sezoně útočník Kiessling. Téměř vzápětí však neudržel nervy Švýcar Barnetta, který byl vyloučen za dvě žluté karty v rozmezí tří minut. Domácí využili početní výhodu po půl hodině hry, kdy vyrovnal desátým ligovým gólem v sezoně Cacau. Brazilský rodák zápas otočil pět minut před koncem, kdy podruhé v utkání překonal obranu hostů i s krajním bekem Michalem Kadlecem.

Hamburk doma podlehl nováčkovi z Mohuče 0:1, propadl se na sedmé místo a vzdálil se evropským pohárům. Domácí tak neuspěli v generálce na čtvrteční úvodní semifinále Evropské ligy proti Fulhamu. Jedinou branku utkání vstřelil ve 20. minutě nejlepší střelec hostů Bancé. V záloze HSV odehrál 69 minut kapitán David Jarolím, David Rozehnal do utkání z lavičky nezasáhl.

Německá fotbalová liga - 31. kolo:
Freiburg - Norimberk 2:1 (4. vlastní Maroh, 60. Cissé - 49. Maroh), Hamburk - Mohuč 0:1 (20. Bancé), Schalke - Mönchengladbach 3:1 (8. a 47. z pen. Rakitič, 45.+1 Farfán - 16. Bobadilla), Stuttgart - Leverkusen 2:1 (29. a 85. Cacau - 13. Kiessling), Wolfsburg - Brémy 2:4 (18. Džeko, 40. Grafite - 38. z pen. a 62. Frings, 49. Pizzaro, 75. Hugo Almeida), Bayern Mnichov - Hannover 7:0 (30., 50. a 90.+1 Robben, 21. a 49. Olič, 44. a 62. Müller).

Reklama

Související témata: