Hlavní obsah

Hertha remizovala ve Frankfurtu 2:2 a je opět blíž sestupu

BERLÍN

Fotbalisté Herthy Berlín remizovali v 31. kole německé ligy s Frankfurtem na jeho hřišti 2:2 a opět se přiblížili sestupu. Poslední tým tabulky ztrácí na šestnáctou příčku, znamenající baráž, tři kola před koncem pět bodů.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Brankář Herthy Berlín Jaroslav Drobný (vlevo) bezmocně přihlíží gólové radosti Cacaua ze Stuttgartu. (ilustrační foto)

Článek

Herthu poslal do vedení po čtvrthodině srbský záložník Kačar, ale domácí Korkmaz ve 37. minutě vyrovnal. Frankfurt mohl o pět minut později otočit stav zápasu, ale středopolař Schwegler z penalty přestřelil branku Jaroslava Drobného. Hosty tento moment povzbudil a téměř vzápětí jim vrátil vedení Brazilec Raffael. Berlínský celek ale znovu nedokázal těsné vedení udržet a po hodině hry inkasoval od obránce Russe. Útočník Martin Fenin odehrál v domácím dresu poslední půlhodinu.

Pátý Dortmund remizoval s Hoffenheimem 1:1 a kvůli vlastnímu gólu z 89. minuty přišel o šanci posunout se na třetí příčku, zaručující účast v předkole Ligy mistrů. Domácí poslal do vedení v 57. minutě paraguayský útočník Valdez, ale stoper Hummels v předposlední minutě nechtěně zařídil hostům bod.

Německá fotbalová liga - 31. kolo:
Dortmund - Hoffenheim 1:1 (57. Valdez - 89. vlastní Hummels), Frankfurt - Hertha Berlín 2:2 (37. Korkmaz, 63. Russ - 17. Kačar, 43. Raffael).

Reklama

Související témata: