Hlavní obsah

Bayern remizoval v Mönchengladbachu a vede bundesligu jen o skóre

BERLÍN

Fotbalisté Bayernu Mnichov remizovali v německé lize v Mönchengladbachu 1:1 a dvě kola před koncem vedou tabulku už jen o skóre před druhým Schalke. To dnes využilo ztrátu rivala a vyhrálo v Berlíně nad poslední Herthou 1:0. Premiérový gól v sezoně vstřelil záložník Mohuče Jan Šimák, který pomohl týmu k remíze 3:3 s Frankfurtem.

Článek

Bayern nenavázal na drtivé vítězství 7:0 nad Hannoverem z minulého týdne a dnešní ztrátou si zkomplikoval cestu k titulu. Mnichovský celek prohrával od 60. minuty po trefě domácího útočníka Reuse. Alespoň bod zařídil hostům čtvrt hodiny před koncem střídající kanonýr Klose.

Schalke se v Berlíně dlouho střelecky trápilo. Nejtěsnější vítězství mu zařídil až tři minuty před koncem stoper Westermann, který tvrdou ranou zblízka překonal brankáře Drobného. Hertha na svém stadionu nevyhrála popatnácté za sebou, čímž vyrovnala negativní rekord soutěže, a opět se přiblížila sestupu.

Šimák v 56. minutě vyrovnal na 2:2, ale domácí nováček udržel vyrovnaný stav jen šest minut, než vstřelil třetí branku frankfurtský Korkmaz. Mohuč nakonec přece jen uhrála remízu, když se čtyři minuty před koncem podruhé v utkání prosadil nelepší střelec týmu Bancé.

Brémy porazily na svém stadionu Kolín 1:0, vyhrály šestý z posledních sedmi ligových zápasů a vrátily se na třetí místo, které znamená účast v předkole Ligy mistrů. Jedinou branku vstřelil záložník Frings až v první minutě nastaveného času z pokutového kopu, kterému předcházelo vyloučení hostujícího obránce Geromela.

Leverkusen zvítězil nad předposledním Hannoverem 3:0, přerušil pětizápasovou ligovou sérii bez výhry, ale zůstává o skóre čtvrtý. Dvakrát se trefil útočník Kiessling a s 21 brankami se posunul do čela tabulky střelců o gól před Džeka z Wolfsburgu. Na levém kraji domácí obrany odehrál celý zápas Michal Kadlec.

Pátý Dortmund vyhrál díky hattricku útočníka Barriose v Norimberku 3:2. Argentinský rodák, který má i paraguayské občanství, si v bundeslize polepšil na osmnáct zásahů.

Německá fotbalová liga - 32. kolo:
Hertha Berlín - Schalke 0:1 (87. Westermann), Leverkusen - Hannover 3:0 (25. a 88. z pen. Kiessling, 64. Kaplan), Mohuč - Frankfurt 3:3 (45.+1 a 86. Bancé, 56. Šimák - 13. a 20. Meier, 62. Korkmaz), Mönchengladbach - Bayern Mnichov 1:1 (60. Reus - 74. Klose), Norimberk - Dortmund 2:3 (30. Frantz, 84. Eigler - 27., 62. a 78. Barrios), Brémy - Kolín nad Rýnem 1:0 (90.+1 Frings z pen.).

Reklama

Související témata: