Hlavní obsah

Drobný kritizoval spoluhráče, teď musí zaplatit pokutu 153 tisíc

BERLÍN

Český fotbalový brankář Jaroslav Drobný z Herthy Berlín musí zaplatit pokutu 6000 eur (asi 153 tisíc korun). Vedení posledního klubu bundesligy ho potrestalo za kritiku spoluhráčů po sobotní prohře 0:1 se Schalke.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Gólman Herthy Berlín Jaroslav Drobný

Článek

Třicetiletý Drobný dostal pokutu, kterou klub použije na chod mládežnické akademie, po více než hodinovém setkání s manažerem Michaelem Preetzem a trenérem Friedhelmem Funkelem. "Máme v klubu stanovená pravidla a já je porušil. Nekritizoval jsem však žádné konkrétní hráče. Jen tým jako celek," citoval brankáře deník Bild.

Drobný se po porážce obul zejména do vedení klubu. "Doma jsme na jaře dali jen dva góly. To už není smůla, ale neschopnost. S Markem Panteličem by se nám tohle nestalo," připomněl odchod srbského útočníka do Ajaxu. Navíc se pustil i od spoluhráče Maximilana Nikua, který měl na tribuně konflikt s Drobného řeckou manželkou.

Podle Funkela však Drobného kritika tým, který dvě kola před koncem ztrácí na záchranu pět bodů, nijak nepoznamená. "Rychle se na to zapomene," prohlásil.

Reklama

Související témata: