Hlavní obsah

Fotbalista ostře napadl fanouška a musí platit! Pokuta ovšem překvapivě přišla za něco jiného

Berlín

Německý fotbalista Toni Leistner z druholigového Hamburku dostal pětizápasový trest za napadení fanouška a navíc zaplatí pokutu 8000 eur (214.000 korun) za to, že svým jednáním porušil hygienická opatření. Třicetiletý obránce se neudržel poté, co si po pohárové porážce 1:4 od domácího Dynama Drážďany vyslechl z ochozů urážky vůči rodině, zatímco se připravoval na televizní rozhovor. Za autorem slovních útoků si doběhl do hlediště a srazil jej k zemi.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Obránce německého Hamburku Toni Leistner (v bílém) zaútočil po utkání na fanouška, který urážel jeho rodinu.

Článek

"Finanční trest je důsledkem porušení hygienické koncepce, které nehodláme bagatelizovat," vysvětlil šéf disciplinární komise Hans E. Lorenz. Hráč se provinil proti opatřením svazu a ligové soutěže tím, že opustil vyhrazenou zónu a vydal se do prostoru pro diváky. "Tím vystavil sebe a případně také třetí osobu nebezpečí nákazy koronavirem," uvedl svaz ve zdůvodnění peněžního trestu.

Samotný útok na fanouška disciplinární komise označila za velmi závažné provinění, proto distanc platí i pro ligová utkání, ačkoliv k incidentu došlo v pohárové soutěži. Bývalý hráč Queens Park Rangers Leistner proto přijde o úvodní tři zápasy sezony, trest na další dvě utkání má podmíněný odklad na rok.

Leistner, který se v Drážďanech narodil a od roku 2010 do sestupu do třetí ligy v roce 2014 za Dynamo také hrál, už v minulém týdnu veřejně projevil lítost nad svým jednáním. S fanouškem se dokonce spojil a osobně se mu omluvil. "Telefonovali jsme si a vysvětlili si to," uvedl Leistner na klubovém twitteru. "On stejně jako já uznal chybu. Přijal jsem jeho omluvu a mezi námi je ta věc vyřízená," dodal.

Reklama

Související témata: