Hlavní obsah

I přes smolné jaro v Berlíně chce Hubník v Německu zůstat

BERLÍN

Ačkoli většinu jarní sezóny po příchodu do Herthy Berlín promarodil a jeho tým se ve fotbalové bundeslize nezachránil, český reprezentační obránce Roman Hubník si působení v Německu pochvaluje. ČTK řekl, že jeho prioritou je hrát tam i v příští sezóně a nevyloučil ani, že by mohl pomoci berlínskému klubu v boji o návrat mezi elitu. O jeho dalším působišti se rozhodne až po sobotním posledním bundesligovém kole, v němž na stadion Herthy přijede oslavit titul Bayern Mnichov.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Roman Hubník hovoří s novináři

Článek

Vytáhlý český stoper přišel do Berlína v lednu na půlročním hostování z FK Moskva, které ho předtím zapůjčilo do pražské Sparty. Začátek jara ale Hubník nestihl kvůli poranění zadního stehenního svalu v přípravě. Po uzdravení odehrál v modro-bílém dresu šest zápasů. "Myslím si, že relativně slušně," zhodnotil své výkony. Na konci března si však v duelu s Dortmundem poranil vazy v koleně a sezóna pro něj předčasně skončila.

Podle klubových lékařů si Hubníkovo léčení vyžádá možná až osm týdnů. Může se tak už nyní soustředit na vybírání příštího angažmá. Možnost, že by se vrátil do Ruska, ho ale neláká. "Návrat do Moskvy asi ne. Chtěl bych určitě zůstat v Německu," tvrdí sedminásobný český reprezentant.

Jediné negativum - sestup

Německá nejvyšší soutěž ho nadchla. "Liga mně sedí, ty plné stadióny, fantastické publikum. Zatím samá pozitiva. Jediné negativum je to, že jsme měli tým na to se zachránit, akorát se to nepodařilo," zalitoval.

Hlavním problémem podle olomouckého odchovance bylo, že Hertha ani jednou v jarní části sezóny nevyhrála na domácím hřišti. "V domácím prostředí jsme dali jen dva góly a měli jsme samé remízy, takže ty body z domácího prostředí nám k záchranně určitě chyběly," uvedl Hubník.

Německé hlavní město tak bude minimálně rok bez první fotbalové ligy. V místním tisku se už spekuluje o odchodu velké části kádru, včetně brankářské jedničky Herthy a českého reprezentanta Jaroslava Drobného. Hubník by ale mezi nimi podle vlastních slov být nemusel.

Pětadvacetiletý zadák řekl, že berlínský klub o jeho služby velmi stojí a je možné, že by za Herthu nastupoval i ve druhé lize. Jeho manažeři prý ale jednají také s dalšími německými týmy. "Prioritou je zůstat v Německu. Zvykli jsme si tady. Jestli to bude tady v Hertě nebo jinde, to se teď teprve bude řešit," dodal.

Reklama

Související témata: