Hlavní obsah

Hubník podle Bildu zůstává v Hertě, hráč to označil za spekulaci

BERLÍN

Český fotbalový reprezentant Roman Hubník bude i v příští sezoně nastupovat za Herthu Berlín, která letos sestoupila do druhé německé ligy. Uvedl to dnes server německého deníku Bild s odvoláním na samotného hráče. Ten ale ČTK sdělil, že je to jen spekulace. S vedením berlínského klubu o pokračování angažmá prý ještě nejednal.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Roman Hubník

Článek

"Můj poradce mi doporučil Herthu. Z mé strany je všechno jasné, zůstávám v Berlíně. Cítím se zde dobře a chci to vrátit," citoval Bild vyjádření Hubníka, který do německé metropole přišel v lednu na půlroční hostování z FK Moskva. Ruský tým ho předtím na rok zapůjčil do Sparty Praha.

"Ještě jsem s Herthou nejednal, jen vím, že o mě mají zájem. Zatím jsou to jen spekulace," sdělil ČTK sedminásobný český reprezentant, který během jarní části sezony stihl v modro-bílém dresu kvůli zraněním odehrát jen sedm bundesligových zápasů.

Zájem o pětadvacetiletého obránce potvrdil i manažer Herthy Michael Preetz. "Ano, chceme Romana udržet," citoval ho Bild. Berlínský klub se ale podle Preetze bude ještě snažit snížit stanovené odstupné za Hubníka, které je 1,5 milionu eur (38 milionů Kč). Podle listu mu Hertha nabídla smlouvu do roku 2013.

Vytáhlý stoper má podle Bildu nahradit dosavadního šéfa obrany berlínských a kapitána mužstva Arneho Friedricha, který s největší pravděpodobností z Herthy během letní přestávky odejde.

S Hubníkem by mohl v kádru berlínského klubu v příští sezoně zůstat i český brankář Jaroslav Drobný. Podle deníku zatím neobdržel žádnou zajímavou nabídku na přestup, který německá média považovala za jistý. Drobný ale svou fotbalovou budoucnost nechtěl komentovat.

Reklama

Související témata: