Hlavní obsah

Gólman Wolfsburgu málem zaplatil smrtí oslavy Džekova titulu krále střelců

WOLFSBURG

Málem smrtí zaplatil gólman německého Wolfsburgu André Lenz oslavy konce ligové sezóny a titulu krále střelců, který získal jeho spoluhráč Džeko. Po sobotním posledním utkání bundesligy proti Frankfurtu se totiž hráči vydali slavit do nočního klubu Esplanade, kde se strhla hromadná rvačka, při níž tekla krev. Neznámý útočník zasadil Lenzovi rány nožem, takže šestatřicetiletý brankář musel být okamžitě převezen do nemocnice a tam operován.

Článek

Oslava konce ligové sezóny se pro fotbalisty německého Wolfsburgu proměnila v krvavý horor. Po poslední utkání s Frankfurtem, na nímž vyhráli 3:1 a pojistili si tak osmou příčku, se vydali slavit do nočního klubu Esplande. Konec sezóny, ale také titul nejlepšího kanonýra, který si trefou v poslední zápase vystřílel exteplický bosenský legionář Edin Džeko.

V discoklubu došlo kolem druhé hodiny ráno ke krvavé rvačce mezi fotbalisty a návštěvníky klubu. „Fotbalisté ostatní hosty provokovali, házeli po nich na taneční parket sklenice, cigarety a kostky ledu,“ popisoval šéf discoklubu Jan Schröder, jak ke rvačce došlo.

Při bitce, která propukla a do níž se zapojili i exteplický kanonýr Džeko a několik dalších hráčů, zasadil neznámý útočník šestatřicetiletému gólmanovi André Lenzovi dvě rány nožem do levé strany hrudníku.

„Byl pobodaný, měl i několik dalších  řezných ran. Ztratil hodně krve, takže musel být převezen do nemocnice, kde byl okamžitě operován. Momentálně leží na jednotce intenzivní péče a je mimo ohrožení života,“ informovala policejní mluvčí Sven-Marco Claus.

Do nemocnice byli převezeni i tři další návštěvníci diskotéky, policie pak noční klub uzavřela.

„Jsme velice znepokojeni, protože André je velice respektovaným a obezřetným hráčem. Zatím nemáme ještě přesné informace, jak k události došlo a co všechno se stalo. Zvláště když si uvědomíme, že všechno mohlo skončit mnohem hůř,“ rozpálil se generalní manažer Wolfsburgu Dieter Hoeness.

Policii se nepodařilo na místě zajistit zbraň, neznámého útočníka však stíhá pro pokus o vraždu.

Reklama

Související témata: