Hlavní obsah

Štajner předčasně končí v Hannoveru a jedná o návratu s Libercem

HANNOVER

Fotbalista Jiří Štajner po osmi letech končí v německém Hannoveru. Třiatřicetiletý záložník požádal vedení bundesligového klubu o předčasné ukončení smlouvy, která mu měla vypršet za rok. Svoji kariéru by rád zakončil v Liberci.

Foto: Axel Heimken), ČTK/AP

Jiŕí Štajner z Hannoveru během zápasu proti Stuttgartu

Článek

Štajner dostal od Hannoveru svolení hledat si jiné angažmá a momentálně vyjednává o přestupu do do Liberce. "V Hannoveru to ještě oficiálně uzavřené není. Budeme jednat o ukončení, ale to už by měla být formalita," řekl zkušený středopolař. Svoji kariéru chce uzavřít v Liberci, odkud do Hannoveru odešel. "Cítím, že je čas vrátit se domů. Jsem s Libercem v kontaktu, zatím jednáme," prohlásil Štajner.

Hannover byl jeho jediným zahraničním působištěm. V klubu strávil téměř osm let, pouze na jaře 2004 hostoval v pražské Spartě. "Když jsem přicházel, nečekal jsem, že v Hannoveru vydržím tak dlouho. To je jasné. Určitě na Hannover budu vzpomínat jen v dobrém. Vždy jsme hráli tak nějak, na co jsme měli," podotkl Štajner.

Na jeho rozhodování prý neměl vliv konec uplynulé sezóny, kdy v posledních utkáních zůstal jen na lavičce. "To vůbec ne, nehrál jsem poslední tři zápasy. Tohle nebylo rozhodnutí posledních dnů, to už jsem zvažoval od podzimu, od zimy. Myslím, že je vhodná doba na návrat," dodal Štajner.

Ve své poslední bundesligové sezoně odehrál 30 zápasů a šesti góly pomohl Hannoveru k záchraně. Celkem v německé soutěži nastoupil k 229 utkáním, v nichž vstřelil 42 branek. V české lize působil vedle Liberce a Sparty ještě ve Slavii, kde v 90. letech strávil šest sezón, ale odehrál jen šest zápasů. Na svém kontě má také 32 reprezentačních startů, v nichž zaznamenal čtyři branky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články