Hlavní obsah

Bayern získal Německý pohár po výhře nad Brémami a má double

BERLÍN

Fotbalisté Bayernu Mnichov získali Německý pohár po hladké výhře 4:0 nad loňským vítězem Brémami. Svěřenci nizozemského trenéra Van Gaala týden po mistrovském titulu vyhráli i druhou trofej v sezóně. Mnichovský celek má navíc stále šanci vybojovat takzvaný "treble". Příští sobotu ho v madridském finále Ligy mistrů čeká Inter Milán.

Foto: Kai Pfaffenbach , Reuters

Fotbalisté Bayernu slaví vítězství v Německém poháru.

Článek

Bavorský velkoklub vyhrál domácí pohár po dvou letech. Pro suverénně nejúspěšnější celek v historii soutěže to byl už patnáctý triumf.

Bayern poslal na berlínském Olympijském stadionu do vedení ve 35. minutě z pokutového kopu Robben za ruku protihráče v pokutovém území. Nizozemské křídlo mělo velký podíl i na druhé brance, když se po jeho rohu sedm minut po přestávce zblízka trefil chorvatský útočník Olič.

Zápas prakticky rozhodl po hodině hry třetí brankou Francouz Ribéry precizně zakončeným sólem. Šance Brém ještě snížil kapitán Frings, který byl čtvrt hodiny před koncem vyloučen po druhé žluté kartě. Skóre uzavřel sedm minut před koncem dalším zakončeným únikem záložník Schweinsteiger.

Finále Německého fotbalového poháru v Berlíně
Werder Brémy - Bayern Mnichov 0:4 (0:1)
Branky: 35. Robben z pen., 52. Olič, 63. Ribéry, 83. Schweinsteiger. ČK: 77. Frings (Brémy). Diváci: 75.420

Reklama

Související témata: