Hlavní obsah

Francouz Ribéry prodloužil v Bayernu do roku 2015

MNICHOV

Neúspěšný finalista fotbalové Ligy mistrů Bayern Mnichov si pojistil služby francouzského záložníka Francka Ribéryho až do roku 2015. O prodloužení smlouvy v týmu německého mistra se spekulovalo již několik dnů, vše potvrdil Ribéry podpisem až v sobotu krátce před madridským vyvrcholením nejprestižnější evropské klubové soutěže.

Článek

Bayern v něm podlehl Interu Milán 0:2 a po zisku domácího poháru i ligového prvenství mu unikl málo vídaný treble. Sedmadvacetiletý francouzský reprezentant do rozhodujícího utkání nemohl zasáhnout, neboť dostal po úvodním semifinále proti Lyonu třízápasový distanc. Nepomohlo mu ani odvolání ke sportovní arbitráži.

Ribéry přišel do Bayernu před třemi lety z Marseille a od té doby patří k hlavním tahounům týmu. Každoročně se o něj v přestupním období zajímají jiné kluby, největší snahu získat ho projevil Real Madrid. "Jsme velmi rádi, že jsme se dohodli s jedním z nejlepších hráčů na světě na prodloužení smlouvy. Je to také znamení toho, že má Bayern do dalších let vysoké cíle," oznámil na klubových stránkách šéf Bayernu Karl-Heinz Rummenigge.

Reklama

Související témata: