Hlavní obsah

Morávka ze Schalke chce na hostování vedle Eindhovenu i Hannover

BERLÍN

Do hry o služby českého fotbalového reprezentanta Jana Morávka vstoupil vedle nizozemského PSV Eindhoven i německý Hannover. Ve svém aktuálním vydání to píše německý sportovní magazín Kicker. O nadějného záložníka tak soupeří dva přímí předchůdci trenéra Felixe Magatha na lavičce Schalke 04, v jehož dresu si odchovanec Bohemians 1905 v uplynulé bundesligové sezoně příliš nezahrál.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Jan Morávek v dresu Schalke 04

Článek

Dvacetiletý středopolař se proto netají, že by rád odešel na hostování do klubu, kde by dostával více příležitostí. Ve své premiérové sezoně v Gelsenkirchenu sice vstřelil dva góly, na trávníku ale strávil sotva dvě hodiny.

Jako první o talentovaného českého fotbalistu projevil zájem trenér Eindhovenu Fred Rutten, za jehož působení v Schalke loni Morávek absolvoval rozhodující testy, po nichž ho klub z Porúří za 2,5 milionu eur (dnes 64 milionů Kč) z Bohemians koupil.

"Fred Rutten Janovi sám zavolal. To mu imponovalo," přiblížil časopisu námluvy nizozemského týmu Morávkův poradce Jiří Stejskal. Český záložník má v Schalke smlouvu do roku 2013 a PSV by ho podle Kickeru chtělo získat na hostování na příští dvě sezony.

Minulý týden se však podle magazínu do hry o Morávka vložil i Hannover trenéra Mirka Slomky, který Schalke vedl před Ruttenem. Tým z dolnosaské metropole se v uplynulé sezoně v nejvyšší německé soutěži zachránil na poslední chvíli a shání pro tu příští posily, které nahradí i bývalého českého reprezentanta Jiřího Štajnera, jenž se rozhodl po osmi letech v Hannoveru skončit. Tamní "96" pravděpodobně opustí i brazilský špílmachr Élson, který byl v Hannoveru na hostování ze Stuttgartu, a právě jeho místo by mohl český reprezentant zaujmout.

Stejskalovi prý zavolal sportovní ředitel klubu Jörg Schmadtke a projevil zájem o roční hostování Morávka. "I to by byla pro Jana skvělá varianta. Rozhodnutí ale nakonec musí udělat Felix Magath," citoval Kicker Stejskala.

Trenér druhého týmu bundesligy je v současnosti na dovolené v Portoriku a o osudu nadějného svěřence prý rozhodne až po svém návratu. Morávek sám před nedávným reprezentačním turnajem v USA novinářům řekl, že mu Magath naznačil, že by byl rád, kdyby v mužstvu zůstal.

Reklama

Související témata: