Hlavní obsah

Hubník poslechl srdce, Herthu neopustí ani po sestupu

BERLÍN

Když v zimě odcházel fotbalový obránce Roman Hubník ze Sparty do Herthy, věřil, že berlínskému klubu pomůže k záchraně v nejvyšší soutěži. Nepovedlo se, přesto v německé metropoli zůstává.

Foto: Zdeněk Pavlis, Sport.cz

Reprezentační obránce Roman Hubník bude i v příští sezóně působit v týmu Hertha Berlín.

Článek

V klubu byl na hostování, součástí dohody však byla možná opce na přestup z klubu FK Moskva, jemuž Hubník stále patřil. „Když jsem tam přišel, říkal jsem si, že jestli Hertha spadne, nezůstanu,“ prozrazuje. „Jenže já kvůli zranění odehrál jen sedm zápasů a cítil jsem, že mám ke klubu určitý dluh. Navíc jsem vycítil, že mě chtějí udržet. Klub funguje perfektně, má báječné fanoušky, a tak zůstávám.“

Došlo k dohodě s jeho ruským zaměstnavatelem a český reprezentant podepsal novou čtyřletou smlouvu. „Dal jsem jim svoje podmínky a nakonec jsme se domluvili. Zůstaly stejné, jaké jsem měl v první lize,“ dodává.

Bílkovi druhá liga nevadí

Sice ho v koutku duše mrzí, že v Německu nebude hrát elitní soutěž, ale druhou ligu nebere jako degradaci. „Soutěž má pořád kvalitu, a když jsem viděl třeba Kaiserslautern, jak na něj i ve druhé lize chodilo padesát tisíc lidí, to hovořilo samo za sebe,“ říká. „Navíc mi rozhodování trošku usnadnil taky rozhovor s reprezentačním koučem Bílkem. Říkal mi, že mu druhá liga nevadí,“ těší ho, že nad ním kouč národního týmu nezlomí hůl.

Je ale téměř jisté, že v berlínském klubu nakonec zůstane jediným Čechem. O brankáře Jaroslava Drobného se přetahuje řada mužstev z nejvyšší soutěže. „Všichni by chtěli, aby zůstal, protože Jarda byl obrovskou oporou. Byla to jistota, pochytal nám spoustu gólů. Ale je logické, že ho chtějí lepší kluby,“ tvrdí Hubník.

Jeho angažmá v jarní části ligy brzdila zranění. Nejdříve si poranil stehenní sval, posledních šest kol vynechal kvůli potížím s kolenem, které nakonec vyřešila až operace. „Bylo to moje první vážnější zranění a doufám, že jsem si to na dlouhou dobu vybral. Poslední týden už jsem v Německu individuálně trénoval, teď makám dál i o dovolené. Potřebuji nabrat sílu, abych začátkem července mohl jít do plné přípravy,“ připomíná.

Reklama

Související témata: