Hlavní obsah

Trenér Hamburku prý už nepočítá s Jarolímem, má přijít Fernandes

BERLÍN

Českému reprezentačnímu záložníkovi Davidu Jarolímovi podle časopisu Sport Bild hrozí, že v Hamburku pod novým trenérem Arminem Vehem přijde o místo v sestavě. Devětačtyřicetiletý kouč prý už s dosavadním kapitánem severoněmeckého týmu nepočítá. Nahradit by ho mohl švýcarský defenzivní záložník Gelson Fernandes z francouzského St. Etienne, o něhož podle německých serverů projevil zájem sportovní manažer HSV Urs Siegenthaler.

Foto: Fabian Bimmer, ČTK/AP

Záložník Hamburku David Jarolím (v bílém) v souboji s Tobiasem Weisem z Hoffenheimu

Článek

Veh podle magazínu plánuje ve středu zálohy sedmého týmu poslední bundesligové sezony sázet na brazilského exreprezentanta Zé Roberta a polského rodáka s německým pasem Piotra Trochowského. Pokud by ještě přišel střelec vítězného gólu Švýcarska v duelu proti Španělsku na mistrovství světa v Jižní Africe, nezbylo by nejspíš na jednatřicetiletého odchovance Slavie v základní jedenáctce Hamburku místo.

O dalším osudu českého středopolaře v mužstvu z přístavního města se v Německu diskutovalo také v souvislosti se spekulacemi o přestupu kapitána německé reprezentace Michaela Ballacka, který se s Chelsea nedohodl na další spolupráci. Jarolím se ale jeho příchodu neobával. "Slyšel jsem o tom. Je mi ale jedno, kdo přijde. Ze své budoucnosti si hlavu nedělám," řekl minulý týden listu Hamburger Morgenpost.

S Vehem prý tehdy o svém dalším působení v dresu HSV ještě nemluvil. "To, že se před sezonou spekuluje, je úplně normální. Pokud by mě HSV někdy nechtělo, rád bych se to dozvěděl osobně od klubu," dodal autor jednoho reprezentačního gólu, který v Hamburku hraje od roku 2003. V poslední sezoně tam působil i jeho kolega z národního výběru David Rozehnal.

Reklama

Související témata: