Hlavní obsah

Hamburk nabízí fotbalovému brankáři Drobnému čtyřletou smlouvu

HAMBURK

Český fotbalový brankář Jaroslav Drobný se přiblížil angažmá v Hamburku. Podle listu Sport Bild nabízí severoněmecký klub třicetiletému gólmanovi čtyřletou smlouvu.

Článek

"Rozhodnutí padne začátkem příštího týdne," řekl deníku Drobného agent Lars-Wilhelm Baumgarten po čtvrteční schůzce za účasti hráče s předsedou představenstva HSV Berndem Hoffmannem a sportovním ředitelem Bastianem Reinhardtem.

Že je Drobného angažování už blízko, potvrzuje fakt, že si ho Hamburk nechal prověřit u lékařů. "Včera absolvoval lékařskou prohlídku," řekl agentuře DPA mluvčí klubu Jörn Wolf.

Drobný, který má na kontě tři reprezentační starty, už podle svých slov sondoval situaci v Hamburku u tamního kapitána Davida Jarolíma a dostal pozitivní reference. V týmu by se mohl sejít také s dalším reprezentačním kolegou Davidem Rozehnalem. Podle plánu vedení HSV by měl bývalý gólman Panionisu Atény, Fulhamu či Bochumi zvýšit konkurenční tlak na současnou brankářskou jedničku, jíž je sedmatřicetiletý Frank Rost.

Zájem má i Fiorentina

Drobný strávil poslední čtyři sezóny v Hertě Berlín, která navzdory jeho kvalitním výkonům sestoupila do druhé bundesligy. Český brankář odmítl nabídku nového kontraktu, takže jeho příští zaměstnavatel za něj nebude muset platit žádné odstupné. Podle Sport Bildu o něj vedle Hamburku stojí také Fiorentina, turecký mistr Bursaspor, Panathinaikos Atény a jeden klub z Anglie.

Reklama

Související témata: