Hlavní obsah

Přestup Drobného do Hamburku se nelíbí německé legendě Seelerovi

BERLÍN

Na vedení bundesligového Hamburku se v německém tisku snáší kritika kvůli záměru angažovat českého gólmana Jaroslava Drobného. Třicetiletá dosavadní opora Herthy Berlín má zvýšit konkurenční tlak na současnou brankářskou jedničku HSV Franka Rosta. Tento úmysl se však nezamlouvá například legendě německého a hamburského fotbalu Uwemu Seelerovi.

Článek

"Odpovědní lidé musí vědět, co dělají. Frank měl ale skvělou sezónu. Nevím, jestli je správné ho takhle rozzlobit," řekl deníku Bild autor více než 400 ligových gólů v dresu Hamburku. "Můžeme být rádi, že jsme Franka v uplynulé sezóně měli," dodal dlouholetý kapitán německého národního mužstva na adresu sedmatřicetiletého gólmana, který stál v brance HSV 119 zápasů v řadě.

Seeler se tak přidal mimo jiné k dalšímu bývalému německému reprezentantovi a brankáři severoněmeckého týmu Ulrichu Steinovi, který pro stejný list prohlásil: "Nemůžu to pochopit. Vypadá to, jako když se chce HSV Rosta zbavit."

"Není lepší než Rost"

Kvality českého reprezentanta Stein nicméně uznává. "Je to výborný brankář. Není ale lepší něž Rost," konstatoval vítěz Poháru mistrů evropských zemí s Hamburkem v roce 1983. "Rost a Drobný, to přinese konflikty. Podle mě to není vůbec nutné," soudí Stein.

Drobný strávil poslední čtyři sezóny v Hertě Berlín, která navzdory jeho kvalitním výkonům sestoupila do druhé bundesligy. Trojnásobnému českému reprezentantovi v létě v klubu vyprší smlouva. Nabídku nového kontraktu od Herthy odmítl, takže jeho příští zaměstnavatel za něj nebude muset platit žádné odstupné. Vedle Hamburku o něj údajně stojí také Fiorentina, turecký mistr Bursaspor, Panathinaikos Atény a jeden klub z Anglie.

Podle Bildu je jeho přestup do sedmého týmu uplynulé bundesligové sezóny hotovou věcí. Klub má pro něj údajně připravenou tříletou smlouvu. Drobný už v Hamburku tento týden absolvoval lékařské testy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články