Hlavní obsah

Brankář Drobný podepsal tříletou smlouvu v Hamburku

HAMBURK

Fotbalový brankář Jaroslav Drobný se stal posilou Hamburku. Jeho agent Pavel Zíka z agentury Sport Invest dnes ČTK řekl, že trojnásobný český reprezentant podepsal v bundesligovém týmu tříletou smlouvu.

Foto: Petr Horník, Právo

Jaroslav Drobný

Článek

Třicetiletý Drobný tak zůstane v Německu, kde od roku 2007 působil nejprve v Bochumi a pak tři ročníky v Hertě Berlín. Ta letos sestoupila do druhé ligy a český gólman, jemuž skončila smlouva, se rozhodl změnit dres.

"Nabídek bylo více a pečlivě jsme vybírali, ale myslím, že setrvání v bundeslize v jednom z nejlepších a nejvýznamnějších týmů je tou nejlepší volbou," řekl Zíka. Podle německých médií o Drobného stály také Fiorentina, turecký mistr Bursaspor, Panathinaikos Atény a jeden klub z Anglie.

Drobný by se měl v týmu sejít s krajany Davidem Jarolímem, jenž dělá v klubu kapitána, a dalším reprezentačním kolegou Davidem Rozehnalem. Podle plánů vedení HSV má bývalý gólman Panionisu Atény či Fulhamu zvýšit konkurenční tlak na současnou brankářskou jedničku Franka Rosta, což je záměr, který v tisku kritizovala klubová legenda Uwe Seeler.

Reklama

Související témata: