Hlavní obsah

Hvězdou německé fotbalové ligy byl asociací hráčů zvolen Robben

DUISBURG

Nejlepším fotbalistou minulého ročníku německé ligy byl podle Asociace profesionálních hráčů (VDV) jednoznačně Nizozemec Arjen Robben. Pro křídelního útočníka Bayernu Mnichov hlasovalo 72,7 procenta hráčů. Druhý skončil Robbenův spoluhráč Bastian Schweinsteiger s 6,2 procenta hlasů a třetí Edin Džeko z Wolfsburgu dostal 4,9 procenta hlasů.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Arjen Robben oslavuje svůj gól za Bayern Mnichov.

Článek

Robben, který pomohl Nizozemsku do finále mistrovství světa, má za sebou velmi povedenou sezonu v Bayernu Mnichov. Přestože se k týmu připojil až po startu ligy z Realu Madrid, rázem se zařadil mezi hlavní opory. Ve 24 ligových zápasech si připsal 16 gólů a sedm asistencí, čímž výrazně přispěl k zisku titulu.

Nejlepším nováčkem byl podobně přesvědčivě zvolen Robbenův spoluhráč Thomas Müller, který svůj rozlet potvrdil i na MS, kde se stal nejlepším střelcem turnaje. V anketě získal 73,1 procenta hlasů a porazil Marka Reuse z Mönchengladbachu a dalšího hráče Bayernu Holgera Badstubera.

Trenérem roku se pak stal lodivod Bayernu Louis Van Gaal, který jen o půl procenta hlasů porazil Felixe Magatha ze Schalke. Třetí byl Jürgen Klopp z Dortmundu.

Jedenáctka německé bundesligy podle Asociace profesionálních fotbalistů (VDV):
Neuer (Schalke) - Lahm (Bayern Mnichov), Hummels (Dortmund), Hyypiä (Leverkusen), Aogo (Hamburk) - Robben, Schweinsteiger, Müller (všichni Bayern Mnichov), Kroos (Leverkusen) - Džeko (Wolfsburg), Kiessling (Leverkusen).

Reklama

Související témata: