Hlavní obsah

Kouč Löw prodloužil smlouvu u německého nároďáku do roku 2012

Trenér Joachim Löw, který na mistrovství světa v Jihoafrické republice přivedl Němce k bronzovým medailím, povede fotbalovou reprezentaci až do roku 2012. Ten vyvrcholí evropským šampionátem v Polsku a Ukrajině.

Foto: Johannes Eisele , Reuters

Joachim Löw zůstává u německé reprezentace.

Článek

"Na mistrovství světa nás to velmi bavilo, těšíme se na další úkoly. Náš tým má vynikající sportovní perspektivy a po úspěšném turnaji v Jižní Africe je pro nás příprava na mistrovství Evropy velká výzva," uvedl v úterý Löw po podpisu smlouvy. Podle ní si padesátiletý kouč polepší i finančně.

Jeho pokračování ve funkci se čekalo, byť se v Německu spekulovalo, že nemá nejlepší vztahy se svazovým šéfem Theem Zwanzigerem. V únoru totiž jejich jednání o prodloužení smlouvy ztroskotala a bylo odloženo na dobu po MS.

Nejúspěšnější trenér

Löw je na německé lavičce už šest let. V roce 2006 získal jako asistent Jürgena Klinsmanna bronz na MS v Berlíně. O dva roky později už jako šéftrenér týmu bral stejnou medaili na mistrovství Evropy. Z 56 zápasů pod jeho vedením mužstvo 39 vyhrálo a jen devět prohrálo, podle průměru získaných bodů (2,23) je Löw nejúspěšnějším německým koučem v historii.

Reklama

Související témata: