Hlavní obsah

Zraněný Ballack nepomůže Němcům ani v srpnové přípravě s Dány

KOLÍN NAD RÝNEM

Záložník Michael Ballack nepomůže německé fotbalové reprezentaci ani v srpnovém přípravném utkání s Dánskem, které bude pro tým vedený koučem Joachimem Löwem první prověrkou po bronzovém úspěchu na mistrovství světa v JAR.

Foto: Jim Keogh , Reuters

Michael Ballack přišel po tomto zákroku o možnost hrát na světovém šampionátu.

Článek

Ballack svoji absenci zdůvodnil tím, že ještě nebude zcela fit po květnovém zranění kotníku, kvůli kterému přišel i o světový šampionát.

Třiatřicetiletý Ballack, nový spoluhráč českého obránce Michala Kadlece v Leverkusenu, nechce riskovat, že by si zranění mohl obnovit. Němci se v Kodani představí 11. srpna.

"Ten zápas se bude hrát příliš brzy, bylo by to lehkovážné. Člověk musí být stoprocentně připravený i na přátelský zápas," citoval deník Bild kouče Leverkusenu Juppa Heynckese, který hráče po sezóně přivítal jako hvězdného navrátilce z Chelsea. Ballack už ve staronovém působišti začal s lehkým tréninkem.

Nemusí řešit, kdo bude kapitánem

Tím, že Ballack bude chybět v první přípravě po MS, Němci nemusí řešit palčivou otázku, kdo bude kapitánem týmu. Pásku sice nosil právě Ballack, ale při jeho neúčasti na MS ji dostal obránce Philipp Lahm. A ten se nechal slyšet, že se jí nechce vzdát, čímž prý Ballacka rozzlobil.

Reklama

Související témata: