Hlavní obsah

Nováček St. Pauli je v bundeslize adeptem na sestup, ale má nejhezčí dresy

BERLÍN

Fotbalisté nováčka St. Pauli sice budou patřit v bundeslize k adeptům na sestup, pokud by však rozhodovala kvalita dresů, soutěž by díky svým bronzovým trikotům vyhráli. Shodli se na tom zástupci designérských škol v Berlíně, Mnichově a Düsseldorfu. V nejošklivějších úborech se naopak podle nich představí hráči Mönchengladbachu.

Článek

"Nejenže dresy St. Pauli mají velmi příjemný materiál, ale člověk v nich vypadá opravdu skvěle. Klidně v nich můžete jít na diskotéku nebo do restaurace," citovala agentura SID profesorku Julii Schnitzerovou. Na druhém místě se umístily dresy Freiburgu, třetí příčku obsadil Hamburk.

Módní experty naopak příliš nezaujaly nové dresy úřadujícího šampióna Bayernu Mnichov. "Šedý průměr. Musí jim být jedno, co mají na sobě, jinak by totiž nehráli tak dobře."

Neuspěly ani dresy Wolfsbugu, které jsou prý ideální pro tlusté lidi. "Jsou všechno, jen ne oblečení pro vysportované fotbalisty," prohlásila Schnitzerová.

Nevalně dopadly dresy Mohuče. "Červený pytel s rukávy," komentovala je profesorka. Horší podle ní byl už jen Mönchengladbach. "Nezajímavý střih, žádné nové materiály, prostě nuda," dodala.

Německé kluby by verdikt módních expertů neměly brát na lehkou váhu. Před loňským ročníkem odsoudili "vězeňsky pruhovaný" dres Herthy Berlín a tým z hlavního města nakonec sestoupil do druhé ligy.

Reklama

Související témata: