Hlavní obsah

VIDEO: Raúl pořád umí, proti Bayernu předvedl Poborského padáček

BERLÍN

Španělský útočník Raúl Gonzalez předvedl při debutu za bundesligové Schalke, že rozhodně není žádnou vyhaslou hvězdou. Naopak ukázal extratřídu, když vstřelil ve finále přípravného turnaje dva góly Bayernu Mnichov. Zvláště tím prvním fanoušky nadchl, když povedeným lobem z hranice šestnáctky přehodil gólmana. Schalke vyhrálo nad velkým rivalem 3:1.

Foto: Alex Domanski, Reuters

Raúl Gonzáles v dresu Schalke 04.

Článek

V Realu Madrid už sázejí na jiné, v německém klubu ale Raúl způsobil velký rozruch. Stačilo mu pouze pár minut, aby si získal srdce nových fanoušků. Nejdříve dorazil do branky střelu parťáka v útoku Eduarda, pak pronikl do defenzívy Bayernu a perfektní technickou ranou přehodil gólmana Hanse-Jorga Butta. Ten se snažil, seč mohl, ale na balón nedosáhl.

„Cítím se tu velmi dobře a jsem šťastný, že jsem týmu pomohl k výhře nad Bayernem,“ lebedil si Raúl po utkání v rozhovoru pro klubový web. „Musím poděkovat svým spoluhráčům, kteří mi v uplynulých dnech moc pomohli a usnadnili mi příchod do klubu. Díky nim jsem se mohl rychleji zorientovat v novém prostředí,“ doplnil.

Třiatřicetiletý kanonýr začal svou německou misi na jedničku a dá se očekávat, že ho fanoušci Schalke budou zbožňovat stejně jako příznivci Bílého baletu. Ty si získal svou věrností a produktivitou. Za Real odehrál 550 utkání, v nichž vsítil 228 branek. Mezi lety 1994 a 2010 vyhrál šest ligových titulů a pomohl mužstvu v bílém ke třem trofejím v Lize mistrů.

Reklama

Související témata: