Hlavní obsah

Bayern zahájil sezónu ziskem německého Superpoháru

AUGSBURG

Fotbalisté Bayernu Mnichov vstoupili do nové sezony ziskem německého Superpoháru. Úřadující mistr a držitel poháru v utkání s druhým nejlepším celkem bundesligy Schalke 04 vyhrál 2:0. Vítězství zařídili hrdinové Německa z nedávného mistrovství světa Thomas Müller a Miroslav Klose.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Fotbalisté Bayernu Mnichov se radují z branky do sítě Schalke 04.

Článek

Superpohár se po čtrnácti letech vrátil pod záštitu německého svazu. V předchozích dvou letech se sice hrál, ovšem oficiální punc získal až letos.

Bayern byl v utkání favoritem, ovšem Schalke dlouho potvrzovalo, že i v této sezoně chce bavorský celek v lize prohánět. Jenže čtvrthodiny před koncem obrana Schalke zaváhala, Klose se řítil sám na brankáře Neuera, přistrčil míč nabíhajícímu Müllerovi a ten bez problémů usměrnil míč do prázdné branky. O chvíli později si na Oličovu přihrávku naběhl Klose a definitivně rozhodl. Schalke nepomohla ani nová posila španělský kanonýr Raúl.

Bayern získal Superpohár potřetí v historii, když vyhrál hned první ročník v roce 1987 a poté o tři roky později. Jednou se radoval i v neoficiální verzi v roce 1982. Třikrát pak odešel z utkání mistra ligy a vítěze poháru jako poražený tým. Schalke si o Superpohár zahrálo poprvé v historii.

Německý fotbalový Superpohár v Augsburgu:
Bayern Mnichov - Schalke 2:0 (0:0)
Branky: 75. Müller, 81. Klose. Diváci: 30.662.

Reklama

Související témata: