Hlavní obsah

Jarolím již není kapitánem Hamburku, Drobný začne jako dvojka

HAMBURK

Český fotbalista David Jarolím už nebude kapitánem bundesligového Hamburku. Nový trenér Armin Veh dal před ním přednost německému reprezentantovi Heiku Westermannovi, který přišel v létě ze Schalke. Veh rovněž rozhodl o tom, že reprezentační brankář Jaroslav Drobný zahájí sezonu jako týmová dvojka. Jarolím byl kapitánem Hamburku v posledních dvou sezonách a získal si oblibu místních fanoušků.

Foto: Christian Charisius, Reuters

David Jarolím (vlevo) bojuje o balón se Sebastienem Pocognolim ze Standardu Lutych v utkání Evropské ligy.

Článek

V internetové anketě deníku Hamburger Abendblatt hlasovalo 25 procent z tisícovky příznivců pro to, aby kapitánem zůstal. O tři procenta méně fandů bylo pro stopera Jorise Mathijsena a Westermann byl až třetí s osmnácti procenty.

Trenér Veh však volbu odůvodnil tím, že po nepovedené sezoně chce začít novou dobu s novým kapitánem. "Heiko byl už kapitánem v Schalke, pásku si zkusil i v Lize mistrů. Je to hodně zkušený a známý hráč," řekl Veh.

Brankářskou jedničkou naopak zůstal veterán Frank Rost, který dostal přednost před posilou z Herthy Berlín Drobným. "Frank měl velmi dobrou přípravu. Neznamená to ale, že se to nemůže změnit. Oba brankáře budeme nadále pozorně sledovat a nebudeme váhat udělat změnu," uvedl Veh, který nepovažuje Drobného za klasickou dvojku. "Spíše je to tak, že Rost je jednička A a Drobný jednička B," dodal.

Reklama

Související témata: