Hlavní obsah

Jsem bez pásky, ale na hřišti mi kouč Hamburku věří, říká David Jarolím

Doplatil na touhu trenéra po změnách. David Jarolím přišel na prahu své osmé sezóny v bundesligovém Hamburku o kapitánskou pásku, kterou od českého legionáře převzala nová posila ze Schalke Heiko Westerman. "Byl to nepříjemný pocit, přišlo mi to i líto. Myslím si, že jsem tu funkci nedělal špatně," přemítá Jarolím nad rozhodnutím kouče Veha v rozhovoru pro Právo.

Foto: Yves Logghe, ČTK/AP

Vítězná radost Davida Jarolíma. Ještě s kapitánskou páskou na ruce.

Článek

Jak je Hamburk připraven na start fotbalové bundesligy?

Věřím, že dobře. O víkendu jsme porazili v Německém poháru Torgelow 5:1, dal jsem gól. Skutečnou sílu ale ukážou až bundesligové zápasy.

Proč vám trenér Veh vzal kapitánskou pásku?

Vysvětlil to tím, že chtěl udělat hodně změn. Dal ji Westermannovi, který v létě přišel ze Schalke, kde také dělal kapitána.

Naštvalo vás to?

Rozhodl si to on sám… S tím nic nenadělám. Byl to nepříjemný pocit, přišlo mi to i líto. Myslím si, že jsem tu funkci nedělal špatně.

Neobáváte se, že pro vás nezbude ani místo na hřišti?

Tak to snad ne. Na hřišti mi věří. Samozřejmě místo pod penzí nemám. Hamburk opět posílil, konkurence je velká. Musím o místo neustále bojovat, ale na to jsem zvyklý.

On asi nemá Čechy moc rád, když nepočítá ani s Rozehnalem a Drobným…

Takhle bych to neviděl. Má silný kádr. Přednost v brance dostane na začátku sezóny Rost, i když Jarda Drobný sem šel z Herthy s tím, že bude jednička… Tak to zkrátka někdy chodí. Nový kouč má podporu vedení klubu, které se také změnilo. Davidu Rozehnalovi kouč řekl, že si může hledat nové angažmá, nevzal ho už ani na pohárový zápas.

Kolikátý to je trenér za vaší éry v Hamburku?

Začínám tu osmou sezónu a tohle je osmý kouč. Trenéři se tu mění hodně často, ale mně nepřísluší, abych to komentoval. Hamburk je ambiciózní klub a poprvé, co jsem tady, nebude hrát evropské poháry. To je velká rána.

Takže cílem je návrat zpět do špičky a Evropy…

Jiný ani být nemůže.

Dá se podle přestupů a přípravných či pohárových zápasů odhadnout, dojde-li ke změnám v tradiční špičce soutěže?

Zdržel bych se prognóz, ale jedno si troufnu odhadnout. Zůstane osm, možná devět týmů, které budou hrát na špici. Samozřejmě Bayern Mnichov, Schalke, Brémy, Leverkusen, Dortmund, Stuttgart, my a Wolfsburg, který hodně posílil a ani Džeka Bayernu nepustil. Může překvapit někdo další, ale ta překvapení nebývají trvalá. Málokdo vydrží celou dlouhou a těžkou sezónu. Nakonec si to o Evropu rozdají převážně kluby, o nichž jsem mluvil a Hamburk mezi nimi už nesmí chybět.

Přestup kterého hráče je z vašeho pohledu největší letní bombou?

Směrem do bundesligy jednoznačně Raúl. Přišel z Realu Madrid jako věhlasný kanonýr, navíc do ambiciózního Schalke. Hodně se hovoří také o příchodu Ballacka z Chelsea do Leverkusenu. Budou pod obrovským tlakem. Směrem ven bylo těch přestupů víc, především Khedira ze Stuttgartu do Realu Madrid nebo Kuranyi ze Schalke do Dynama Moskva. A to ještě odešel Özil z Brém, nakonec taky do Realu, i když zájemců bylo víc.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články