Hlavní obsah

Raúl nebyl vidět, řekl po výhře nad Schalke David Jarolím

Šlágrem úvodního kola německé fotbalové bundesligy byl duel Hamburku se Schalke. Po velké bitvě zvítězil tým z přístavného města 2:1 dvěma góly nizozemského kanonýra Ruuda van Nistelrooye. Hru vítězů dirigoval český záložník David Jarolím. „Získali jsme tři velmi cenné body a hvězdný Raúl se k ničemu nedostal,“ řekl Jarolím Právu po utkání.

Článek

Odehrál jste celé utkání, na jakém místě v sestavě?

Trenér Veh trochu změnil rozestavení. Nyní hrajeme 1 - 4 - 2 - 3 - 1. van Nistelrooy je vysunutý na hrotu, my dva se Zé Mariem hrajeme za ním na krajích, já vpravo, a v podstatě se dělíme o režisérskou taktovku.

Měl jste tak říkající prsty v některé ze dvou gólových akcí?

Přímo ne a nedostal jsem se sám ani do šance, ale podstatné jsou tři body.

Jak vůbec zápas vypadal?

Na úvod bundesligy to bylo kvalitní utkání. Hrálo se v tempu, oba týmy měly šance, ale my určitě víc. Dařilo se van Nistelrooyovi, který dal gól hned po přestávce. Po hodině hry byl vyloučen Höwedes ze Schalke a my jsme paradoxně polevili, takže soupeř vyrovnal Farfanem. To nás znovu probudilo a van Nistelrooy dal vítězný gól.

Co pro Hamburk tohle vítězství znamená?

Kromě zisku tří cenných bodů to je vstup do sezóny, jaký jsme potřebovali a ještě s jedním z favoritů na titul. Teď bychom měli tohle vítězství potvrdit dalšími body ve Frankfurtu a držet se v popředí tabulky, což je náš cíl.

Kolik přišlo na premiéru diváků?

Bylo vyprodáno, takže 59 000. Atmosféra byla skvělá.

Určitě je zajímala i největší hvězda, která v létě přišla do bundesligy - španělský kanonýr z Realu Madrid Raúl. Jak si vedl?

Mně se to těžko hodnotí, protože se koncentruji na svůj výkon. Raúl ale moc vidět nebyl, k ničemu se nedostal a byl asi po hodině hry vystřídán.

Dostal se na trávník ještě někdo z českých fotbalistů?

Gólman Jarda Drobný byl na lavičce, protože sezónu jako jednička začal Rost. Rozehnal ani Štěpánek se na lavičku nedostali.

Reklama

Související témata: