Hlavní obsah

Wolfsburg dotáhl do konce vytoužený příchod tvůrce hry Diega

Brazilský fotbalista Diego se vrací do Německa, kde posílí Wolfsburg. Po roce tak opouští Juventus Turín, kde nedokázal naplnit očekávání. Ve čtvrtek se dohodl na čtyřleté smlouvě s loňským německým mistrem. Wolfsburg za něj podle informací italské strany zaplatí 15,5 milionu eur (asi 386 milionů korun). Jde o nejdražší příchod hráče do německé ligy během letošního léta, dalších šest milionů eur bude roční Diegův plat.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Diego se vrací do Německa, tentokrát do Wolfsburgu.

Článek

Diego se proslavil v Portu a následně v Brémách, kde byl v roce 2007 vyhlášen nejlepším hráčem bundesligy. Za Werder nastoupil během tří sezon v 84 ligových utkáních a vstřelil 38 branek.

Loni v létě zamířil do Turína za 24,5 milionu eur jako náhrada za Pavla Nedvěda, který ukončil kariéru, ale nesplnil očekávání. Za Juventus odehrál 44 zápasů, v nichž dal pět gólů v lize a dva v poháru. Turínský celek rychle reagoval na jeho odchod a s Neapolí se dohodl na hostování reprezentačního útočníka Fabia Quagliarelly, za které zaplatí 4,5 milionu eur. V případě dalšího zájmu jej může Juventus po sezoně koupit za 12,5 milionu eur.

Diego by měl pomoci Wolfsburgu k návratu na bundesligový trůn. Slibují si od něj, že v záložní řadě vytvoří kreativní dvojici s Bosňanem Zvjezdanem Misimovičem a se střílením branek pomůže kanonýrovi Edinu Džekovi.

Reklama

Související témata: