Hlavní obsah

Wolfsburg neudržel proti Mohuči tříbrankové vedení a prohrál

BERLÍN

Fotbalisté Wolfsburgu neudrželi ve druhém kole německé ligy proti Mohuči tříbrankové vedení, prohráli 3:4 a zůstávají v tabulce bez bodu. Stejně bídně je na tom další favorit Schalke, které doma podlehlo Hannoveru 1:2. Druhou výhru si naopak připsali hráči Hamburku, kteří zvítězili 3:1 ve Frankfurtu.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Zklamaní fotbalisté Wolfsburgu

Článek

Ambiciózní Wolfsburg začal na svém stadionu dobře a zaskočenému soupeři vstřelil během půlhodiny tři góly. Dvě branky loňského německého mistra zaznamenal během čtyř minut bosenský kanonýr Džeko. Při svém debutu za "Vlky" se trefil i brazilský záložník Diego, jenž přestoupil teprve před dvěma dny z Juventusu Turín.

Hosté se však nevzdali a těsně před poločasem zásluhou Rasmussena snížili. Po přestávce Soto a Schürrle během deseti minut vyrovnali a o výhře Mohuče rozhodl čtyři minuty před koncem střídající Szalai. Nepovedený úvod angažmá tak zažívá anglický trenér Steve McClaren, který do Wolfsburgu přišel v létě z týmu nizozemského mistra Twente.

Vicemistr Schalke prohrával už po půlhodině hry po brance Rausche a tři minuty po přestávce zvýšil vedení hostů Abdellaoue. Svěřenci trenéra Felixe Magatha snížili osm minut před koncem zásluhou Jonese, ale na první bod nedosáhli. Ani ve druhém zápase se neprosadila letní posila Schalke Raúl.

Hamburk s Davidem Jarolímem v záloze nezačal ve Frankfurtu dobře a od 37. minuty prohrával. Po přestávce se však hosté vzchopili a po brankách Mathijsena, Van Nistelrooije a Guerrera utkání otočili. Van Nistelrooij má na kontě po dvou kolech tři góly.

Úvodní výprask 1:4 od Hoffenheimu napravili hráči Brém, kteří porazili Kolín nad Rýnem 4:2. Dvě premiérové branky v bundeslize zaznamenal rakouský ofenzivní talent Arnautovic, po gólu přidali jeho spoluhráči Frings a Hugo Almeida.

Německá fotbalová liga - 2. kolo:
Brémy - Kolín nad Rýnem 4:2 (36. a 90.+1 Arnautovic, 33. Frings z pen., 74. Hugo Almeida - 37. Podolski, 90.+3 McKenna), Frankfurt - Hamburk 1:3 (37. Ochs - 60. Mathijsen, 82. Van Nistelrooij, 89. Guerrero), Norimberk - Freiburg 1:2 (15. Schieber - 40. z pen. a 52. Cissé), Schalke - Hannover 1:2 (82. Jones - 31. Rausch, 48. Abdellaoue), Wolfsburg - Mohuč 3:4 (23. a 27. Džeko, 30. Diego - 39. Rasmussen, 48. Soto, 58. Schürrle, 86. Szalai), St. Pauli - Hoffenheim 0:1 (87. Vorsah).

Reklama

Související témata: