Hlavní obsah

Ballack zůstal německým kapitánem, ale pásku bude mít Lahm

Michael Ballack zůstává kapitánem německé fotbalové reprezentace, i když se nevešel do nominace pro úvodní kvalifikační zápasy o postup na mistrovství Evropy proti Belgii a Ázerbájdžánu. Německý trenér Joachim Löw dnes potvrdil, že se současným hráčem Leverkusenu do budoucna počítá, ovšem kapitánskou pásku si v jeho nepřítomnosti ponechá Philipp Lahm.

Článek

Právě obránce Bayernu Mnichov Lahm nahradil Ballacka v roli oficiálního šéfa týmu na mistrovství světa, jehož se kapitán nemohl zúčastnit kvůli zranění. Během šampionátu i po něm pak Lahm několikrát veřejně oznámil, že už si chce kapitánskou pásku nechat, s čímž se však Ballack nechtěl smířit.

Situaci tak alespoň částečně vyřešil Löw, jenž sice bývalou oporu Chelsea kvůli tříměsíčnímu hernímu výpadku nepovolal, roli kapitána mu však ponechal. "Michael Ballack zůstává kapitánem našeho mužstva, Philipp Lahm je jeho zástupcem," oznámil dnes trenér bronzového týmu z mistrovství světa.

S osmadevadesátinásobným reprezentantem Ballackem Löw začátkem týdne jeho situaci probíral. "Měli jsme spolu otevřený rozhovor. I on uznal, že ještě není v takové formě, na jakou jsme u něj zvyklí. V říjnu se znovu rozhodnu, zda nám může pomoci," řekl kouč s výhledem na další kvalifikační zápasy.

Reklama

Související témata: