Hlavní obsah

Kanonýr Raúl slibuje fanouškům fotbalistů Schalke zlepšení

BERLÍN

Fotbalisté Schalke se v úvodu sezony trápí a po porážkách ve třech úvodních kolech bundesligy vyšli bodově naprázdno i v úvodním utkání Ligy mistrů. Španělský útočník Raúl, který byl největší letní posilou, slíbil fanouškům zlepšení. Spolu s kolegou z útoku Klaasem-Janem Huntelaarem už prý brzy protrhnou střelecké trápení a stanou se obávaným duem.

Foto: Daniel Kopatsch, ČTK/AP

Útočník Schalke Raúl

Článek

"Klaas-Jan je velice dobrý, sehrajeme se a budeme vzbuzovat obavy v Německu i Evropě," přislíbil třiatřicetiletý útočník zlepšení v rozhovoru v německému deníku Bild.

Schalke v létě přistoupilo k velké přestavbě kádru, pustilo například útočníky Kevina Kuranyiho a Geralda Asamoaha či obránce Rafinhu. Do útoku přivedlo Slováka Erika Jendriška, hlavními ofenzivními hvězdami se ale měli stát Raúl a Huntelaar, kteří se v úvodních čtyřech utkáních sezony neprosadili.

"Vytvořit obávaný tandem musí být náš cíl, našim fanouškům to chceme předvést už v derby," připomněl dlouholetý kapitán Realu Madrid prestižní víkendové utkání proti Dortmundu. "Už při příchodu mi lidi říkali, že musíme porazit Dortmund, pro příznivce je to obzvlášť důležité," dodal.

Situace kolem derby se mu v Německu zdá vypjatější než ve Španělsku. "Byl jsem soukromě v Barceloně na nákupech a v restauracích a nikdy jsem neměl problémy, i když mě lidé poznávali. Utkání tady se mi zdá mnohem víc emotivní," uvedl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články