Hlavní obsah

Stuttgart v bundeslize poprvé bodoval díky vítězství 7:0

BERLÍN

Fotbalisté Stuttgartu rozstříleli ve čtvrtém kole bundesligy Mönchengladbach 7:0 a získali první body v sezóně. Třemi brankami se na vítězství podílel ruský útočník Pavel Pogrebňak. V čele tabulky se díky výhře 2:0 v Brémách osamostatnila Mohuč.

Článek

Stuttgart navázal na dva dny staré vítězství 3:0 v Evropské lize nad Bernem a zásluhou Pogrebňaka se ujal v zápase s Mönchengladbachem vedení už ve druhé minutě. Kanonáda přišla až ve druhém poločase. Pogrebňak za patnáct minut dokončil hattrick, jeho spoluhráči pak vestfálský tým zničili dalšími třemi brankami.

Na prvním místě zůstala stoprocentně úspěšná Mohuč, která díky dvěma gólům z druhého poločasu porazila Brémy. Remízou na půdě Kaiserslauternu naopak ztratil Hoffenheim, s nímž se dosud Mohuč dělila o první místo.

Nedařilo se Bayernu Mnichov, který doma nedokázal překonat obranu Kolína nad Rýnem a potřetí za sebou v lize neskóroval. Kolín na úřadujícího mistra umí, s mnichovským celkem už rok a půl neprohrál a bezbrankovou remízu uhrál v Allianz Areně i v předchozí sezoně.

Nulu na kontě získaných bodů vymazal vedle Stuttgartu i Wolfsburg. Díky brankám útočníka Edina Džeka a záložníka Diega zdolal Hamburk 2:0. Bývalý teplický kanonýr se trefil již počtvrté a ukazuje, že i letos by mohl promluvit do boje o nejlepšího střelce nejvyšší německé soutěže.

Německá fotbalová liga - 4. kolo
Bayern Mnichov - Kolín nad Rýnem 0:0, Brémy - Mohuč 0:2 (53. Risse, 61. Schürrle), Kaiserslautern - Hoffenheim 2:2 (46. a 75. Hoffer - 39. Gustavo, 77. Sigurdsson), Stuttgart - Mönchengladbach 7:0 (2., 54. a 60. Pogrebňak, 21. Niedermeier, 64. Kuzmanovič, 73. Delpierre, 80. Marica), Wolfsburg - Hannover 2:0 (55. Diego, 67. Džeko).

Reklama

Související témata: