Hlavní obsah

Huntelaar v závěru zajistil Schalke první vítězství v sezóně

Fotbalisté Schalke v 5. kole německé ligy porazili Freiburg 2:1 a dočkali se prvních bodů v sezoně. Původně jeden z aspirantů na titul prohrál všechny čtyři úvodní zápasy a zabral až dnes. Proti Freiburgu se však znovu trápil a výhru si zajistil až tři minuty před koncem zásluhou letní posily Huntelaara.

Foto: Alex Domanski, Reuters

Klaas-Jan Huntelaar z Schalke se raduje z branky.

Článek

Schalke přitom vedlo už od deváté minuty po Rakitičově trefě, jenže domácí, kterým stále chyběl zraněný Pavel Krmaš, srovnali. V závěru ale Matip našel Huntelaara, ten k asistenci na úvodní gól přidal druhý zásah a rozhodl o prvních bodech v sezóně.

Naopak první prohru utrpěl Hamburk, který doma nestačil na dosud se trápící Wolfsburg. "Vlci" zásluhou dvou branek Grafitého v závěrečné čtvrthodině vyhráli 3:1 a připsali si druhé vítězství. Za Hamburk hrál David Jarolím, brankář Jaroslav Drobný byl znovu jen mezi náhradníky.

Na lavičce začal i Jan Morávek a sledoval trápení svého Kaiserslauternu na hřišti Dortmundu. Na posledních třináct minut pak přišel svým spoluhráčům včetně Jiřího Bílka pomoci, ovšem prohru 0:5 nezměnil.

To Michal Kadlec byl u výhry Leverkusenu 2:1 nad Frankfurtem, kterému chyběl Martin Fenin. Domácí si však výhru zajistili až v nastavení zásluhou Vidalovy penalty.

Německá fotbalová liga - 5. kolo:
Dortmund - Kaiserslautern 5:0 (31. a 88. Barrios, 38. Grosskreutz, 65. Hummels, 75. Lewandowski), Freiburg - Schalke 1:2 (69. Cissé - 9. Rakitič, 87. Huntelaar), Hamburk - Wolfsburg 1:3 (27. Choupo-Moting - 71. a 79. Grafité, 15. Džeko), Leverkusen - Frankfurt 2:1 (9. Bender, 90.+1 Vidal z pen. - 19. Gekas), Mönchengladbach - St. Pauli 1:2 (25. Arango - 66. Asamoah, 72. Bruns z pen.), Norimberk - Stuttgart 2:1 (3. Schieber, 90. Pinola - 85. Cacau).

Reklama

Související témata: