Hlavní obsah

Mohuč si vyšlápla na Bayern a dál bez ztráty vede

MNICHOV

Fotbalisté Mohuče porazili v 6. kole německé ligy mistrovský Bayern Mnichov 2:1 na jeho hřišti a v tabulce zůstávají první bez ztráty bodu. Na druhém místě se díky pátému vítězství v řadě udržela Borussia Dortmund.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Radost fotbalistů Mohuče (v bílém) kontrstující se smutkem Bayernu Mnichov.

Článek

Mohuč pokračuje v pohádkovém úvodu sezóny. Stoprocentní bodovou bilanci si udržela díky rychlé akci po pravé straně, na jejímž konci se z otočky trefil útočník Ádám Szalai.

Útok Bayernu se nedokázal v lize na domácím hřišti potřetí za sebou gólově prosadit. Mnichovské střelce zastoupil těsně před přestávkou stoper hostů Bo Svensson, jenž srovnal vlastní brankou na 1:1.

Dortmund dokázal po porážce z prvního kola vyhrát už pět utkání, během nichž navíc nastřílel 16 branek. S patnácti body zažívá nejlepší ligový start od mistrovské sezony 2001/02. K jednoznačnému vítězství 3:1 na hřišti St. Pauli přispěl dvěma brankami útočník Kevin Grosskreuz, už čtvrtou branku v ročníku si připsal Japonec Šindži Kagawa.

K domácí remíze Schalke s Mönchengladbachem pomohl svou první brankou v Německu španělský kanonýr Raúl. Gelsenkirchenský klub ještě o přestávce prohrával 0:2, v druhém poločase se ale nejprve potřetí v sezoně trefil Klaas-Jan Huntelaar a jeho bývalý spoluhráč z Realu Madrid Raúl srovnal tři minuty před koncem.

Skóre z 0:2 na 2:2 dokázali dorovnat i fotbalisté Hamburku v Brémách. Reprezentant Burkiny Faso Jonathan Pitroipa v 59. minutě nejprve asistoval Van Nistelrooijovi na kontaktní gól a na 2:2 vyrovnal sám o čtyři minuty později. Útočník Hugo Almeida ale svým druhým zásahem pět minut před koncem zvrátil stav utkání zpět na stranu Werderu. Celých 90 minut odehrál za Hamburk český záložník David Jarolím.

Naopak na lavičce strávil zápas český útočník Martin Fenin, jehož Frankfurt si poradil doma 2:0 s Norimberkem. Eintracht si připsal druhou výhru v sezóně a s šesti body se v tabulce dotáhl na svého soupeře.

Německá fotbalová liga - 6. kolo:
Bayern Mnichov - Mohuč 1:2 (45. vlastní Svensson - 15. Allagui, 77. Szalai), Frankfurt - Norimberk 2:0 (17. Gekas, 88. Chris), Schalke - Mönchengladbach 2:2 (52. Huntelaar, 87. Raúl - 15. Daems z pen., 43. Bradley), St. Pauli - Dortmund 1:3 (25. Hennings - 17. a 60. Grosskreutz, 50. Kagawa), Stuttgart - Leverkusen 1:4 (52. Kuzmanovič - 19. Hyypiä, 21. Vidal, 69. Balitsch, 88. Sam), Brémy - Hamburk 3:2 (28. a 85. Almeida, 25. Marin - 59. Van Nistelrooij, 63. Pitroipa).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články