Hlavní obsah

Van Gaal za krizi Bayernu nemůže, dostal novou smlouvu až do roku 2012

BERLÍN

Vedení fotbalistů Bayernu Mnichov navzdory výsledkové krizi prodloužilo smlouvu s trenérem Louisem van Gaalem. Devětapadesátiletý nizozemský kouč tak bude v bavorském klubu působit až do roku 2012.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Trenér Bayernu Mnichov Louis van Gaal.

Článek

Van Gaal s Bayernem v minulé sezóně získal titul a prošel do finále Ligy mistrů, ale v novém ročníku se týmu nedaří. V bundeslize je až na devátém místě a na vedoucí překvapení z Mohuče ztrácí deset bodů.

Původní smlouva měla devětapadesátiletému Nizozemci skončit v červnu a vedení Bayernu se netajilo tím, že chce Van Gaala udržet. Proto s ním v pondělí po příletu do Basileje, kde tým v úterý čeká zápas Ligy mistrů, prodloužilo kontrakt do roku 2012.

"Nikoli trenér, ale hráči musejí nepovedený vstup do sezóny napravit," řekl prezident klubu Karl-Heinz Rummenigge na klubovém webu. "Naši trenéři odvádějí každý den skvělou práci. Na tom, aby se něco změnilo na hřišti, musejí zapracovat výhradně fotbalisté," dodal.

"Věděli jsme, že začátek sezóny nebude perfektní, ale teď už je září. Musíme začít sbírat body. Nemůžeme donekonečna doufat, že nám jako v minulé sezóně vyjde všechno, na co sáhneme. To by byl příliš velký luxus," uvedl prezident Bayernu.

Reklama

Související témata: