Hlavní obsah

Fotbalisté Mohuče poprvé ztratili body, prohráli 0:1 s Hamburkem

Fotbalisté Mohuče prohráli v osmém kole německé ligy s Hamburkem na svém stadionu 0:1, poprvé v sezóně ztratili body a vinou horšího skóre klesli na druhé místo za vedoucí Dortmund. Borussia se do čela bundesligové tabulky dostala po sedmi letech.

Článek

Svěřenci trenéra Thomase Tuchela by osmou výhrou z úvodních osmi zápasů stanovili nový německý rekord, ale brankou Peruánce Paola Guerrera z 89. minuty nakonec přišli i o bod. Záložník David Jarolím za Hamburk kvůli svalovému zranění nenastoupil, brankář Jaroslav Drobný zůstal znovu jen na lavičce náhradníků.

Obhájce titulu Bayern Mnichov doma porazil Hannover díky hattricku útočníka Maria Gómeze jasně 3:0 a částečně odčinil předchozí dvě ligové porážky. S třemi výhrami, dvěma remízami, třemi prohrami a skóre 8:8 však bavorskému velkoklubu patří až devátá příčka.

Schalke remizovalo v souboji dvou nejhorších celků s posledním Stuttgartem na svém stadionu 2:2 a o skóre se posunulo na šestnácté místo před Kolín nad Rýnem. Domácím, kteří v zápase dvakrát prohrávali, zachránil remízu deset minut před koncem nizozemský kanonýr Klaas-Jan Huntelaar. Ten se trefil z penalty a zaznamenal svůj pátý bundesligový gól.

Leverkusen s reprezentantem Michalem Kadlecem na kraji obrany porazil Wolfsburg na jeho hřišti 3:2, pošesté za sebou v domácí soutěži neprohrál a vyhoupl se na třetí pozici. Domácí začali ve své Volkswagen Areně dobře a po trefách Brazilců Diega a Grafiteho vedli ještě dvacet minut před koncem o dvě branky. Po chybách v obraně však hostující Chilan Arturo Vidal z penalty a Simon Rolfes dvěma góly otočili utkání.

Německá fotbalová liga - 8. kolo:
Bayern Mnichov - Hannover 3:0 (21., 77. a 90. Gómez), Brémy - Freiburg 2:1 (33. Hunt, 73. Almeida - 62. Schuster), Mohuč - Hamburk 0:1 (89. Guerrero), Schalke - Stuttgart 2:2 (29. Edu, 80. Huntelaar z pen. - 15. Gebhart, 74. Harnik), St. Pauli - Norimberk 3:2 (45.+1 Asamoah, 59. Ebbers, 82. Bruns - 48. Ekici, 62. Wolf), Wolfsburg - Leverkusen 2:3 (9. Diego, 68. Grafite - 72. a 83. Rolfes, 74. Vidal z pen.).

Reklama

Související témata: