Hlavní obsah

Kadlec po vítězství Leverkusenu: Tohle těší, byl to už prohraný zápas

Byli na odpis, o to větší radost zažívali fotbalisté Leverkusenu po bundesligové bitvě ve Wolfsburgu. Prohrávali o dvě branky, nakonec po palebné show mezi 72. a 83. minutou jásali nad výsledkem 3:2. S nimi i obránce Michal Kadlec. "To je pak i těch pět hodin v autobusu cestou domů docela přijemných," říkal s úsměvem v neděli český reprezentant v barvách Bayeru.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Obránce Leverkusenu Michal Kadlec

Článek

Taková výhra se nerodí každý den, jak ji s odstupem vidíte? Zažili jsme obrovskou radost. Byl to už prohraný zápas... A vrátili jsme se do něj díky chybě brankáře (Hitz nechytil lehčí centr). Pak jasná penalta za ruku soupeře a dokonali jsme to dalším gólem hlavou na 3.2. Taková vítězství jsou nejlepší. Vlastně z ničeho nic.

Obrat přišel v závěru, kolik byste na váš tým ale vsadil ještě v takové 70. minutě? Nevím. Asi moc ne, těžko hodnotit. Ale jako hráči jsme věřili. Tenhle půlrok se nám daří, i nepříznivě se vyvíjející zápasy zvládáme. V posledních minutách dáváme góly, které znamenají třeba remízu. Teď tohle. To týmu pomůže nejvíc. Je to i díky trenérovi (Heynckesovi). Poslal na hřiště Rolfese. Dal dva góly, zařídil i penaltu. Vydařené střídání!

Zažil jste už vůbec někdy něco takového na vlastní kůži? Ani nevím. Ale asi ne. Proti nám, to jo. S jednadvacítkou. Vedli jsme nad Nizozemci 2:0, a ještě jsme prohráli. Tohle ale bylo zvláštní tím krátkým úsekem, ve kterém se to seběhlo.

Se 4 góly je nejlepším střelcem týmu, který má takové kanonýry jako jsou Kiessling, Helmes, Rolfes, Derdiyok, nečekaně Chilan Vidal, který opět dal pokutový kop. Je to pochopitelně hlavně díky těm penaltám, je na ně určený, tak na ně chodí, i když teď měl štěstí jak prase. Dal to fakt s klikou, ale to k tomu patří.

Loni v téhle fázi bundesligy byl Leverkusen v čele. Soutěž se pak měnila v úspěšný hon soupeřů na vás, teď ztrácíte šest bodů na Dortmund a Mohuč, není lepší útočit zezadu? Těžko říci, uvidíme, co je výhodnější. Do zimy to chce být mezi třemi čtyřmi, ne moc ztrácet. A na jaře pak můžeme zkusit útočit. Proč ne.

Leverkusen se tedy tentokrát nespokojí jen s druhou kontinentální soutěží... Uvidíme. Začátek nám vcelku vyšel. Něco jsme sice poztráceli zbytečně, ale kdyby ne, tak bychom zase třeba nevyhráli ten zápas ve Wolfsburgu.

I v Evropské lize se vám daří. Skupinu máte rozehranou na postup. Teď to ale potřebujeme potvrdit výhrou v Soluni. Pak máme v bundeslize Mohuč. Když to vyjde, můžeme se k nim dostat už jen na tři body.

Mohuč už sice není první. Hamburk ji připravil o osmou výhru v řadě a historicky nejlepší start v bundeslize, ve statistikách tak jen vyrovnala dávné série Bayernu či Kaiserslauternu, ale stejně je překvapením soutěže. Asi i pro vás... Pro všechny.  Nepočítalo se s nimi. Ale začali dobře, měli i štěstí. Nemají žádnou hvězdu. Ale dnes je fotbal o týmu a partě. Proto je teď vpředu Dortmund. V prvním kole jsme je porazili. Teď sedm zápasů vyhráli, někdy mužstvo nakopne i špatný výsledek.

Všichni v Německu sledují Bayern, trápil se, teď ale dal trojku Hannoveru, Goméz vstřelil hattrick. Přišel bod zlomu, nebo ho budou dál trápit zranění Robbena, Riberyho a dalších? Bude spíše záležet, jak se vyrovnají s tím, až se hvězdy uzdraví. Rivalita je pochopitelně dobrá, ale nesmí to dojít na dělání si překážek. Když budou všichni fit, pořád tam bude někdo naštvaný. Sám se nechám překvapit, jak si sestava sedne.

Jak to je s partou teď v Leverkusenu? Dobrý. I při zraněních která máme, se daří těm, co zaskakují. Trenér to i sám točí. Atmosféra je dobrá, pak i cesta domů autobusem stojí za to. Teď jsme se ale do něj ani nemohli dostat.

Jak to? Nainstalovali nám do něj novou troubu na ohřívání jídla a asi se při tom vybily baterky a jak je vše na dálkové ovládání, tak jsme nemohli dovnitř. Už jsme se sháněli po vlaku. Jenže v autobusu jsme měli klíče i mobily. Nakonec se to povedlo.

Reklama

Související témata: