Hlavní obsah

Hertha podle Bildu nechce, aby Hubník hrál přípravný zápas s Dány

BERLÍN

Hertha Berlín nechce, aby český obránce Roman Hubník a další reprezentanti v jejích službách odjeli kvůli nabitému klubovému programu na přípravné zápasy svých národních mužstev 17. listopadu. Napsal to dnes deník Bild, podle něhož Německá fotbalová liga (DFL) nabídla berlínskému celku pomoc při vyjednávání se zahraničními fotbalovými svazy, aby hráči Herthy na tato utkání povoláni nebyli. Česká reprezentace podle informací ČTK zřejmě žádosti vyhoví.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Michal Hubník (vlevo) bojuje o míč s Thomasem Beckem z Lichtenštejnska.

Článek

Vedoucí celek druhé bundesligy přivítá v pondělí 15. listopadu na Olympijském stadionu Bochum, o dva dny později by mohlo několik jeho opor plnit reprezentační povinnosti a v pátek 19. listopadu je už čeká střetnutí Osnabrückem.

"I kdyby nám chyběl jen Hubník, bylo by to dost špatné a znamenalo by to pro nás jasné znevýhodnění," postěžoval si manažer Herthy Michael Preetz na možnou absenci českého zadáka, kterého by mohl reprezentační kouč Michal Bílek povolat k duelu s Dánskem. Na přípravný zápas s národním týmem by mohli odjet také australský reprezentant ukrajinského původu Nikita Rukavycj nebo Bulhar Valerij Domovčijski.

Manažer Herthy se proto podle Bildu dvakrát tajně sešel s Götzem Benderem, který má v DFL na starosti termínovou listinu. Z jednání podle listu vzešla dohoda, že pořadatel nejvyšších německých fotbalových soutěží pomůže berlínskému celku při vyjednávání se zahraničními svazy, aby reprezentanti na středeční přípravné duely nemuseli.

Pro Herthu by to ale znamenalo, že by tito hráči nemohli nastoupit ani v pondělním utkání s Bochumí, neboť příslušná lhůta při absenci v mezistátním zápasu začíná 48 hodin před jeho začátkem, upozornil Bild. Pokud by se klub se svazy nedohodl, plán B podle deníku počítá s tím, že DFL odloží Hubníkovu mužstvu zápas s Osnabrückem o jeden den.

Náhradní plán však podle všeho přinejmenším v případě Hubníka nebude nutný. Vedení české reprezentace o termínové kolizi ví, s hráčem o tom již funkcionáři mluvili a chtějí mu vyhovět.

"Teď čekáme na to, až se ozve klub. Ještě se musíme poradit, ale předběžně se zdá pravděpodobné, že v tomto případě žádosti vyhovíme," řekl ČTK reprezentační manažer Vladimír Šmicer. "Pokud by šlo jen o jeden zápas, ještě bychom možná váhali, ale tím že hrají dva dny před a dva dny po reprezentačním zápase, to by bylo pro hráče hodně komplikované," dodal s tím, že s kluby měl český národní tým vždy dobré vztahy.

Reklama

Související témata: