Hlavní obsah

Mohuč zvítězila v Leverkusenu a vrátila se do čela bundesligy

BERLÍN

Fotbalisté Mohuče se po první prohře v sezóně vrátili na vítěznou vlnu a v nedělním 9. kole německé ligy porazili Leverkusen na jeho hřišti 1:0. O jediný gól zápasu se v 70. minutě postaral rakouský záložník Andreas Ivanschitz. Mohuč tak využila remízy Dortmundu s Hoffenheimem 1:1 a vrátila se do čela tabulky.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Fotbalisté Mohuče se radují z branky

Článek

Berlín 24. října (ČTK) - V minulém kole Mohuč přišla o šanci na rekordní start do sezony, když nedosáhla na osmé vítězství a prohrála s Hamburkem, dnes však znovu potvrdila letošní excelentní formu. Proti obraně Leverkusenu, za který hrál 75 minut i Michal Kadlec, se hosté dlouho nemohli prosadit. Až v 68. minutě přišel na hřiště Ivanschitz a za dvě minuty obstaral jediný gól.

Teprve potřetí v sezoně bodoval Stuttgart. Po výhře 2:1 nad St. Pauli se dostal ze dna tabulky, kam naopak klesl Kolín nad Rýnem, který kvůli špatným výsledkům odvolal trenéra Solda.

Německo - 9. kolo
Dortmund - Hoffenheim 1:1 (90.+3 Da Silva - 10. Ba), Leverkusen - Mohuč 0:1 (70. Ivanschitz), Stuttgart - St. Pauli 2:0 (19. Niedermaier, 79. Kuzmanovič).

Reklama

Související témata: