Hlavní obsah

Nechte si Rooneyho, miliardu dáme za "teplického" Džeka, vzkazuje City

PRAHA

Poražen a raněn ve své pýše musí rychle nejbohatší klub anglické fotbalové Premier League něco vymyslet. Má na to 14 dní do slavného derby s United, který mu nakonec neprodal Rooneyho, navíc je potřeba uklidnit fans po třígólové ostudě s Arsenalem. Je čas jim oznámit velký úlovek do sestavy. Šejk Mansúr rád zaplatí. Ale koho? Torres není volný, Ibrahimovič také ne...

Foto: Christian Charisius, Reuters

Útočník Wolfsburgu Edin Džeko

Článek

Manažer Roberto Mancini ale ví: Je to střelec, měří 192 cm, nosí devítku na zádech a po zastávce v Teplicích hraje za německý Wolfsburg. Edin „Željo“ Džeko!

Když si Džeka všiml trenér Jiří Plíšek v Sarajevu a přetáhl jej na sever Čech, velká rána to nebyla. V bosenském čahounovi sice dřímal talent, ale šel hrát nejdřív za béčko a hostovat do Ústí. Jenomže už za dva roky se stal hvězdou české první ligy a za 120 miliónů putoval do bundesligového VfL Wolfsbutg. A neztratil se.

O čtyřiadvatiletého útočníka se zajímal Mancini už v létě, ale víceméně ve druhé linii. Nyní by byl nejspíš nejlepším řešením. Citizens nemohou donekonečna utrácet šejkovy petrodolary i kvůli britským finančním a daňovým předpisům a zákonům. Do vyvážené bilance příjmů a výdajů se těžko vejdou, musí tedy nakupovat uvážlivěji.

Za druhé podle trenéra Citizens představuje Džeko budoucnost evropského fotbalu. Námluvy jen trochu brzdí cena, o kterou si Wolfsburg za svého útočníka řekl - 40 miliónu liber (1200 miliónů korun), jak napsal britský deník Daily Mail. Navíc Džeko by rád přijal nabízenou ruku od Juventusu, přesto jednání pro zimní přestup je v běhu.

Reklama

Související témata: