Hlavní obsah

Šimůnka dál trápí zranění, za Kaiserslautern hrál jen šest minut

KAISERSLAUTERN

Českého fotbalového obránce Jana Šimůnka provází obrovská smůla. Kvůli zranění přišel o úvod sezóny, a když se v úterý poprvé v ročníku dostal do sestavy Kaiserslauternu v pohárovém utkání s Bielefeldem, vydržel na hřišti jen šest minut, než musel být odnesen na nosítkách s poraněním přitahovačem stehenního svalu.

Foto: Michael Sohn, ČTK/AP

Jan Šimůnek ještě v dresu Wolfsburgu (vpravo).

Článek

Třiadvacetiletý stoper v létě zamířil do Kaiserslauternu z Wolfsburgu, kde se i vinou mnoha zranění příliš neprosadil. Z boje o základní sestavu v novém týmu ho však znovu vyřadily zdravotní potíže, když si poranil třísla a musel na operaci. V posledních dvou týdnech byl konečně zdravotně v pořádku a mohl bojovat o šanci.

Od trenéra Marka Kurze ji dostal v úterním duelu 2. kola Německého poháru. Jenže už v 6. minutě šel do souboje s protihráčem, při kterém špatně došlápl a skácel se na trávník. Nyní čeká kapitána českých vicemistrů světa do 20 let z roku 2007 další několikatýdenní léčba.

Kaiserslautern i bez Šimůnka zvítězil 3:0 zásluhou hattricku útočníka Lakiče. Za vítěze odehrál celé utkání Jan Morávek, Jiří Bílek dostal volno. Na straně poražených chyběl zraněný Pavel Fořt.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články